Fitch reduce ratingul colosului japonez Sony aproape de "junk"

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:49
1655 citiri
Fitch reduce ratingul colosului japonez Sony aproape de "junk"
Foto: sony-news.com

Agentia Fitch a retrogradat ratingul celui mai mare exportator japonez de produse electronice, Sony, la un singur nivel deasupra categoriei "junk", in urma dificultatilor companiei nipone de a contracara pierderile din comertul cu televizoare si de a-si mari profiturile.

Ratingurile pe termen lung au fost coborate la "BBB-" de la "BBB" de catre agentia de rating Fitch, noteaza Bloomberg.

Fitch a atribuit si o perspectiva negativa celor de la Sony, afirmand ca inca o retrogradare de un nivel este posibila in urmatorii doi ani.

Howard Stringer, directorul executiv al Sony, a anuntat ca firma pe care o conduce a facut achizitii, in 2011, de 8,4 milioane de dolari, in incercarea producatorului de walkman-uri si televizoare Bravia de a concura cu Apple.

"Bilantul celor de la Sony s-a inrautatit", a declarat Ichiro Takamatsu director la o firma de management al activelor din Tokyo.

"Compania Sony este fortata sa-si reconstruiasca modelul de afaceri, din moment ce vanzarea de televizoare nu mai garanteaza un venit sigur. Trebuie sa dezvolte ceva novator care sa le permita integrarea de software-uri, cum fac cei de la Apple", a adaugat acesta.

"Retrogradarea reflecta performantele financiare slabe ale companiei si estimarea agentiei Fitch ca producatorul japonez va avea probleme serioase in a-si recapata pozitia puternica de pe piata", a mentionat Nitin Soni, director asociat al Fitch.

Sony inregistreaza al patrulea an consecutiv de pierderi, scazandu-si estimatul de vanzari pentru televizoare, PC-uri, camere foto si playere DVD Blu-ray luna trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Fitch rating Sony junk, #televizoare Sony scadere vanzari, #probleme financiare Sony , #stiri Sony