Sony a inregistrat pierderi istorice

Joi, 02 Februarie 2012, ora 13:00
1429 citiri
Sony a inregistrat pierderi istorice
Foto: Reuters

Compania Sony se indreapta spre pierderi istorice pentru anul 2011, care pot ajunge pana la valoarea de trei miliarde de dolari.

Gigantul japonez producator de electronice a anuntat ca se indreapta spre pierderi mai mari decat cele 2,9 miliarde de dolari asteptate pentru anul 2011, relateaza agentia Reuters.

In luna noiembrie, previziunile companiei erau mult mai optimiste, cu pierderi ce ar fi urmat sa nu depaseasca cu mult suma de un miliard de dolari.

Aceste pierderi vor reprezenta o misiune descurajatoare pentru noul presedinte al companiei, Kazuo Hirai, care a spus ca este nevoie de masuri rapide pentru a imbunatati situatia. Hirai, in varsta de 51 de ani, va prelua conducerea Sony incepand cu luna aprilie.

De la el se asteapta revigorarea companiei, care a fost lider in domeniul produselor din industria electronica, in anii '80 si '90.

Compania japoneza a avut de suferit din pricina yenului puternic si a inundatiilor din Tailanda, care au afectat aprovizionarile cu componente.

Sony a pierdut lupta cu principalii rivali, Apple si Samsung, in ultimul deceniu. Compania a inregistrat pierderi de 1,2 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului 2011, chiar daca aceasta era o perioada ce ar fi trebuit sa fie fructuoasa, datorita vanzarilor asteptate pentru perioada Craciunului si pentru sfarsitul de an.

Un analist sud-coreean crede ca va fi greu pentru Sony sa recastige terenul pierdut, sub noua conducere, mai ales ca, pe ansamblu, competitivitatea sa a slabit brusc.

Totodata, el a afirmat ca exista probleme structurale pentru rezolvarea carora va fi nevoie de ani de zile. In prezent, Sony este vazuta drept "o companie foarte slabita", iar pierderile sale "au intrecut orice imaginatie".

In aceeasi situatie se afla si alte firme de IT japoneze, care au ramas in urma cu inovatia, in domenii precum productia de televizoare, tablete si smartphone-uri.

Sony isi va mentine numarul de 20 de milioane de televizoare LCD vandute, dar este de asteptat sa scada numarul de camere digitale si de console PlayStation 3 care vor fi vandute.

Pentru noul an financiar, care va incepe in luna aprilie, Sony vrea sa inregistreze un profit de peste 2,5 miliarde de dolari, injumatatindu-si pierderile cauzate de vanzarile de televizoare. Totodata, este de asteptat ca gigantul japonez sa mizeze mult pe vanzarile jocurilor.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Sony pierderi, #pierderi istorice Sony, #pierderi miliarde dolari Sony, #Sony pierderi record , #stiri Sony