Sony da afara 8.000 de angajati, pe fondul crizei financiare globale

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 10:40
774 citiri
Sony da afara 8.000 de angajati, pe fondul crizei financiare globale

Sony Corp, al doilea producator mondial de electronice, a anuntat ca va diponibiliza 8.000 de angajati si va reduce investitiile, in contextul in care "o temperare masiva" a cresterii economice a afectat profitabilitatea companiei.

Sony vrea sa economiseasca peste 100 miliarde yeni (1,08 miliarde dolari) anual, prin masuri ce includ reduceri ale investitiilor sau retragerea din unele afaceri neprofitabile. Persoanele ce urmeaza sa fie disponibilizate sunt angajati ai diviziei de electronice si echivaleaza cu 5% din forta de munca a diviziei, potrivit companiei, informeaza Bloomberg.

"Aceste initiative vin ca raspuns la schimbarile bruste si rapide ale mediului economic mondial", a anuntat Sony.

"Cifra este mare, dar reducerile de personal nu sunt indeajuns. Sony nu are o divizie de baza care genereaza un profit stabil", a declarat un analist.

La sfarsitul lunii octombrie, compania a afisat o scadere cu 72% a profitului net in al doilea trimestru, din cauza aprecierii semnificative a yenului, ce a afectat vanzarile de aparate foto digitale.

De asemenea, Panasonic, cel mai mare producator de electronice din lume, revizuia in scadere, la sfarsitul lunii noiembrie, tintele de profit pentru anul financiar ce se va incheia in 31 martie 2009. Oficialii companiei au redus cu 90% estimarile privind profitul, la 30 miliarde yeni (315 milioane dolari).

Potrivit companiei, criza financiara ce a pornit initial din Statele Unite, s-a extins la nivel global, determinand o reducere a entuziasmului investitorilor iar conditiile de afaceri s-au depreciat semnificativ atat in Japonia cat si in intreaga lume.

In aceste circumstante, mediul de afaceri in care activeaza compania s-a deteriorat rapid mai ales din cauza deprecierii yenului, a scaderii nivelului de consum si a intensificarii concurentei in ceea ce priveste preturile.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#sony disponibilizari, #criza financiara globala, #concedieri sony criza , #stiri Sony