Ajunsa in optimi la Australian Open, Sorana Carstea dezvaluie care a fost cea mai buna mutare a carierei

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 16:16
7429 citiri
Ajunsa in optimi la Australian Open, Sorana Carstea dezvaluie care a fost cea mai buna mutare a carierei
Foto: Facebook/ Sorana Cirstea

Sorana Carstea a obtinut vineri cea mai buna performanta din ultimii ani, ajungand pentru a doua oara in optimile unui turneu de Grand Slam, dupa victoria cu 6-2, 7-6 in fata americancei Alison Riske, la Australian Open.

Dupa meci, romanca a tinut sa-i multumeasca antrenorului Marius Comanescu, spunand ca "s-au schimbat multe" in cariera sa de cand a inceput colaboararea cu acesta, in urma cu un an si jumatate, cand Sorana trecea printr-o grea perioada, marcata de probleme medicale si rezultate slabe.

"De cand sunt cu dansul (Marius Comanescu - n.red.) s-au schimbat multe in cariera mea. Cred ca a fost cea mai buna mutare pe care am facut-o si ii multumesc pentru asta, deoarece a acceptat sa ma antreneze intr-un moment dificil pentru mine.

A fost pentru prima data cand eu m-am dus la un antrenor sa-l rog sa ma pregateasca. Il stiam de la Fed Cup, unde l-am avut un an si de atunci am fost impresionata de sfaturile si de modul in care ne pregatea. Cred ca succesul meu este si al lui.

(...) Antrenorul mi-a zis sa alerg dupa fiecare minge indiferent de scor, pentru ca astfel transmiti adversarului ca nu renunti la nimic. E mesajul ca nu ai nici cel mai mic lucru de cedat", a spus Sorana, citata de Adevarul.

Aceasta a vorbit si despre vremea schimbatoare de la Melbourne - jucand intr-o zi la aproape 35 de grade, iar dupa doua zile la doar 17.

"N-am vazut in viata mea asa schimbari de temperatura. Chiar vorbeam cu cineva si ii spuneam asta. E dificil, dar trebuie sa te adaptezi, nu avem ce face. Mie imi place mai mult pe caldura, insa nu e dupa cum imi place mie.

(...) Ma simt foarte bine pentru ca fac recuperare dupa fiecare meci. Sper sa ma tina starea asta cat mai mult", a mai precizat Sorana.

Romanca o va intalni in optimi pe Garbine Muguruza, campioana en-titre de la Roland Garros. Va fi prima intalnire directa dintre Carstea si Muguruza in circuitul WTA. Cele doua nu s-au duelat nici macar in Fed Cup.

Intalnirea dintre Sorana Carstea si Garbine Muguruza va avea loc duminica dimineata si va fi transmisa in direct pe site-ul Ziare.com.

Ce a mai declarat tenismena noastra dupa meci

Pe ce loc va ajunge Sorana in clasamentul WTA, dupa victoria de vineri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sorana Carstea mutarea carierei, #sorana carstea victorie australian open, #Sorana Carstea optimi Australian Open, #Sorana Carstea Muguruza Australian Open , #Australian Open