Sorana Carstea, calificare superba pe tabloul principal de la Roland Garros

Vineri, 20 Mai 2016, ora 13:12
15257 citiri
Sorana Carstea, calificare superba pe tabloul principal de la Roland Garros
Foto: Facebook/ Sorana Cirstea

Sorana Carstea s-a calificat superb pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, dupa ce a trecut cu usurinta de jucatoarea Elise Mertens, din Belgia.

Tenismena din Romania, locul 99 WTA, a invins-o pe belgianca de pe locul 180 mondial in doua seturi, scor 6-3, 6-0, dupa mai putin de o ora de joc.

Primul set a inceput echilibrat, cele doua jucatoare mergand umar la umar pana la 2-2, cand belgianca a facut break. Acela a fost insa si ultimul sau game, Sorana reusind sa le castige pe urmatoarele 10 la rand si sa se califice fara probleme pe tabloul principal al turneului de Grand Slam.

Prezenta pe tabloul principal, prima intr-un turneu de Grand Slam dupa Australian Open, in 2015, ii asigura 30.000 de euro si 40 de puncte WTA.

Sorana revine dupa doi ani pe tabloul principal la Roland Garros, unde a ajuns pana in sferturile de finala, in 2009. In 2014, romanca era cap de serie numarul 26, insa a fost eliminata in turul al treilea de Jelena Jankovici. In 2013, Sorana a fost numarul 21 WTA.

La inceputul acestui an, romanca era pe locul 244 mondial, dupa ce in noiembrie a cazut pana pe 248, din cauza unor probleme medicale, insa rezultatele foarte bune din acest an au dus-o inapoi in Top 100 si in Top 50 WTA Race, clasamentul ce stabileste tenismenele calificate la Turneul Campioanelor, care ia in calcul doar rezultatele din acest an.

Sorana Carstea - Elise Mertens 6-3, 6-0

Desfasurarea intalnirii:

13:12 - Game, set, meci si calificare pe tabloul principal al Roland Garros, pentru Sorana Carstea!

13:08 - Sorana defileaza si castiga al optulea game la rand, fiind la doar doua game-uri de accederea pe tabloul principal.

12:57 - Jucatoarea noastra incepe perfect, cu un break, setul al doilea.

12:49 - Sorana isi face fara probleme jocul pana la finalul setului pe care il castiga dupa mai putin de o jumatate de ora de joc, cu 6-3.

12:38 - Sorana revine si face rebreak.

12:33 - Mertens reuseste primul break al partidei, la scorul de 2-2.

12:20 - Partida a inceput cu circa 20 de minute mai devreme decat era programat.

INFO: Cele doua jucatoare nu s-au mai intalnit pana acum. Sorana Carstea este in revenire remarcabila in clasamentul WTA in acest an, urcand pana pe locul 99, in timp ce adversara sa, in varsta de 20 de ani, este pe locul 180 mondial si nu a intrat niciodata in Top 150.

Sorana Carstea castiga in calificarile Roland Garros si e la un pas de tabloul principal

INFO: In meciul trecut, Sorana a invins-o in doua seturi, scor 6-2, 6-4, pe slovaca Jana Cepelova, locul 134 WTA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sorana Carstea Roland Garros, #Carstea calificari Roland Garros, #Carstea Mertens live, #Carstea Mergens direct, #Carstea meci calificari Roland Garros , #Roland Garros