Sorana Cirstea, despre retragerea din Fed Cup: "Nu am primit nimic de la tara asta"

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 13:36
19802 citiri
Sorana Cirstea, despre retragerea din Fed Cup: "Nu am primit nimic de la tara asta"
Foto: Instagram/Sorana Cirstea

Sorana Cirstea a explicat decizia de a se retrage din echipa de Fed Cup a Romaniei.

Tenismena in varsta de 28 de ani, aflata pe locul 92 in clasamentul WTA, spune ca a luat aceasta hotarare deoarece a considerata ca si-a facut datoria pentru Romania.

"De fiecare data cand am fost apta de joc si sanatoasa - am fost cea mai tanara jucatoare care a jucat in Fed Cup - am raspuns prezent si am jucat cu mare drag. Insa am ajuns la un punct in care am simtit ca am dat tot ce am putut pentru echipa asta. Am simtit ca mi-am facut datoria. Eu joc pentru Romania. Am auzit pe cineva care spunea 'Gata, s-a retras, nu mai joaca pentru Romania'. Pai de fiecare data cand joc intr-un turneu, langa numele meu sta steagul Romaniei, nu scrie Strada Jandarmeriei", a spus Sorana intr-un interviu acordat pentru mirceamester.ro.

"Am fost mereu foarte patrioata. Si asta in conditiile in care nu am primit, ca sportiv, nimic de la tara asta. Eventual am primit bete in roate: avand in vedere ca am inceput in Romania, totul a fost mult mai greu. Cu toate astea, am venit mereu la lotul de Fed Cup pentru ca am simtit mereu ca asta e o datorie: in primul rand de cetatean, apoi de sportiv. Pentru ca, in final, sportul face cunoscut numele tarii in contexte pozitive mai mult decat orice altceva. Am simtit mereu ca am datoria asta si de fiecare data am mers la lot fara sa conteze daca am jucat simplu, dublu sau daca nu am jucat deloc", a adaugat aceasta.

De asemenea, Sorana a dorit sa lase locul ei altor jucatoare care pot sa castige experienta prin prezenta la Fed Cup.

"Sunt foarte multe jucatoare care, atunci cand joaca la Fed Cup, nu reusesc sa aiba acelasi nivel ca in turneele din circuitul WTA. La mine a fost invers: faptul ca jucam pentru tara, cu Romania pe spate, ma impingea sa joc mai bine. Faptul ca am o familie, faptul ca sunt foarte mandra de educatia pe care am primit-o, de parintii mei, ca am un caracter bun, ca m-am format aici, m-au obligat sa incerc sa dau inapoi cat am putut si am jucat tot timpul cu inima", a mai spus Sorana.

"Nu mi s-a parut corect ca, daca Fed Cup nu mai este o prioritate pentru mine, sa ocup un loc in lot. Avem destule fete care pot sa castige foarte multa experienta in acea saptamana. De asta am spus ca mi-ar placea sa ajunga la lot si fete mai tinere care sa stea pe langa cele experimentate si sa invete. Nu exista nicio sansa sa revin in lotul de Fed Cup. M-am gandit foarte mult la decizia asta. Nu mai am nici 18 ani, asa ca vreau sa ma concentrez pe turnee", a conchis sportiva noastra.

Vezi si:

  • "Cred ca Romania o sa castige"

    Sorana considera ca Romania porneste cu prima sansa in intalnirea cu Cehia, din primul tur al Fed Cup 2019.

    Absenta finalistei de la Australian Open, Petra Kvitova, va cantari mult in deznodamantul intalnirii, e de parere Sorana: "Sincer, cred ca Romania o sa castige avand in vedere ca nu joaca Kvitova. Bineinteles ca n-o sa fie usor nici cu Pliskova, dar as zice ca se va termina 3-2 pentru noi. Asta pentru ca nici lor nu le e usor: cand vezi o echipa precum Romania, in care 5 jucatoare sunt in prima suta, evident ca nu e usor. Totusi, faptul ca nu joaca Kvitova e un avantaj mare, nu putem sa fim ipocriti".

    Intalnirea se va disputa in acest weekend, sambata urmand sa aiba loc doua meciuri de simplu, in timp ce duminica vor fi programate doua meciuri de simplu si unul de dublu.

    Jocurile vor incepe de la ora 14:00 (ora Romaniei) si vor putea fi vizionate si pe Ziare.com, in format LIVE text.

    Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Ana Bogdan si Monica Niculescu alcatuiesc echipa de Fed Cup a Romaniei.

    De partea cealalta, Cehia se va prezenta cu Karolina Pliskova, Katerina Siniakova, Barbora Krejcikova si Marketa Vondrousova, marea absenta fiind finalista de la Australian Open, Petra Kvitova, care a acuzat o stare de oboseala.

    Castigatoarea se va califica in semifinale, in timp ce invinsa va disputa barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Fed Cup

    Vezi si:

    29 de meciuri a jucat Sorana Cirstea in total pentru echipa de Fed Cup a Romaniei, la simplu si dublu, inregistrand 16 victorii si 13 infrangeri.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
    #Sorana Cirstea Fed Cup, #Sorana Cirstea retragere , #stiri Sorana Cirstea