Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Miscarea placilor tectonice (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 19:30
8388 citiri
Miscarea placilor tectonice (Opinii)

Mi-e imposibil sa cred ca scandalul Antenelor este strict unul pe miza economica intre doua mari trusturi de presa. Pentru ca marile trusturi de presa nu au cum sa fie afaceri in sensul capitalist al notiunii.

Piata de publicitate din Romania este una destul de slaba si totusi nicio alta tara europeana nu are atat de multe televizini de stiri, cea mai scumpa specie de televiziune. E clar ca ele nu pot fi profitabile, deci au alt scop. Spalarea de bani este o acuzatie care trebuie dovedita, dar partea politica este vizibila cu ochiul liber.

Si cred ca in aceasta cheie politica trebuie citit si scandalul Alexandrescu, mai ales ca este o reeditare a unui scenariu deja de succes. Va amintiti probabil cum a ajuns SOV dupa gratii. Nu pentru BID, nu pentru FNI, nu pentru mai stiu eu ce inginerie complicata. Pentru un santaj reclamat de Sebastian Ghita.

Acuzatia este aceeasi, s-au schimbat actorii. Alexandrescu pare mai mult o tinta colaterala, pentru ca tinta celor care au facut reclamatia la Parchet pare a fi Dan Voiculescu. Deja interceptarile publicate in presa duc spre el.

In plus, Sorin Alexandrescu este mai mult decat unul dintre directorii din Intact. Este un fel de ginere al lui Voiculescu. Santajul devine asadar o chestiune de familie. Inteleg ca Dan Voiculescu si fiica sa Camelia dau explicatii la DNA.

Dan Voiculescu nu mai este parlamentar, nu mai are imunitate, pentru arestarea lui nu e nevoie de nicio procedura speciala. Vom trai, vom vedea. Iar daca el pica, Antenele intra in vrie. Deja fetele de acolo sunt lungi, se simte o tusa de panica, agresiva, dar panica. Sunt "sobolani" care au parasit deja corabia.

Asaltul de anihilare a lui Dan Voiculescu si a armei sale atat de temuta este transparent, cel mai probabil in perspectiva marii rupturi a USL, amanata pana la toamna, cand defectiunile intervenite dupa declansarea scandalului SRS vor fi fost reparate.

Sa fie foarte clar. Nu acuz Parchetul de subordonare politica. A existat plangerea de la RCS, ea a fost anchetata. La fel ca plangerea lui Ghita impotriva lui SOV. Dupa cum Voiculescu si Antenele nu au cum sa fie niste victime politice.

Voiculescu si Intactul sunt niste tortionari politici care au siluit presa, transformata intr-o ghioaga politica. Sub ea au cazut autentice victime nevinovate, linsate mediatic pentru simpla vina de a fi facut ceva corect sau de a fi spus adevarul. Nu am nicio indoiala ca santajul era unul dintre instrumentele lor predilecte.

Ceea ce spun este ca acest scandal nu ar fi existat si conturile ar fi fost legate discret, ca intre mafioti, fara a se apela la autoritati, ca pana acum, daca momentul politic nu ar fi cerut eliminarea lui Dan Voiculescu.

E foarte bine daca se va intampla asa. Va fi o asanare a spatiului public. Dar ce ramane in urma, invingatorii nu sunt mai buni. Miscarea placilor tectonice in media prefigureza miscarea celor din politica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Alexandrescu santaj RCS RDS, #Dan Voiculescu Camelia Voiculescu DNA , #arestat