Scandalul Antenelor: Mihai Gadea, la DNA - a fost citat si Ciuvica

Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:11
2415 citiri
Scandalul Antenelor: Mihai Gadea, la DNA - a fost citat si Ciuvica
Foto: B1 TV

Directorul postului de televiziune Antena 3, Mihai Gadea, a ajuns joi dimineata la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

El a fost citat ca martor in dosarul in care Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sunt acuzati de santaj. "Am fost chemat ca martor. Sa vedem despre ce e vorba si vin si va povestesc", le-a spus Gadea jurnalistilor.

Mugur Ciuvica, directorul Grupului de Investigatii Politice, a fost si el citat de procurori, tot in calitate de martor.

La DNA a fost audiat, in acelasi dosar, si fostul sef al ANAF, Serban Pop.

Fiica lui Voiculescu, urmarita penal in cazul santajului de la Antene

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

De asemenea, Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in cazul Sorin Alexandrescu. Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj.

Cum a decurs santajul

Anchetatorii spun ca, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena Tv Group au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, "aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa vizeze si partea vatamata", explica DNA.

Din 9 mai 2013, pe doua posturi TV din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica ce ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata.

Cu prilejul mai multor intalniri, Alexandrescu i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena Tv Group, in conditiile impuse.

Din rechizitoriu reiese ca Alexandrescu a purtat in "mod constant", discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, cu invinuita Camelia Voiculescu, "reiesind ca acesta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gadea DNA martor, #Gadea audiat Sorin Alexandrescu, #Gadea audiat santaj, #Gadea Ciuvica santaj Antene, #Camelia Voiculescu urmarita penal , #DNA