Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Arestarea lui Apostu, in aer - Magistratii din Cluj si-au declinat competenta

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 16:06
4687 citiri
Arestarea lui Apostu, in aer - Magistratii din Cluj si-au declinat competenta
Foto: Arhiva

Magistratii de la Curtea de Apel care trebuiau sa decida joi daca primarul Sorin Apostu va fi arestat pentru 29 de zile si-au declinat joi competenta.

In acest caz a fost desemnat un nou judecator, potrivit TVR Info, insa si acesta se poate abtine, caz in care va fi cautat un alt magistrat.

Situatia s-a produs dupa ce avocatul edilului, Gheorghe Mateut, a apelat la un artificiu avocatesc, des folosit in asemenea situatii. Motivele invocate de aparatorul lui Apostu sunt legate de relatiile pe care le-ar fi avut primarul cu membrii completului de judecata. Se pare ca Mateut ar fi spus ca ar exista o oarecare "dusmanie" intre judecatori si primarul Clujului.

In asteptarea desemnarii unui alt judecator, avocatul Gheorghita Mateut a declarat la TVR Info ca Sorin Apostu va solicita respingerea propunerii de arestare preventiva, dar argumentele vor fi stabilite dupa ce se va vedea care sunt motivele procurorilor de a cere arestarea preventiva.

"Cu certitudine voi solicita respingerea propunerii, nu am vazut inca propunerea, voi vedea pe ce se bazeaza Ministerul Public cand a intocmit aceasta propunere", a declarat avocatul.

Gheorghita Mateut a respins speculatiile aparute in presa, potrivit carora ar exista o conexiune intre cazul Sorin Apostu si cel al altui client al sau, Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, arestat pentru luare de mita.

Ordonanta de retinere emisa pe numele lui Sorin Apostu expira joi seara la 22:30.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost retinut miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita, iar joi a fost prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii DNA au precizat prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com ca in cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului, Sorin Apostu, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a ascunde banii pe care ii pretindea firma de avocatura a sotiei a incheiat contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat banii au fost incasati prin cabinetul de avocatura al lui Monica Undina Apostu, invinuita in acelasi dosar.

DNA mai anunta ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Apostu retinut, #cercetat DNA coruptie, #judecatori declina competenta , #DNA