Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prefectul de Cluj ii ia apararea lui Apostu

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 19:45
1533 citiri
Prefectul de Cluj ii ia apararea lui Apostu
Foto: Arhiva

Prefectul Clujului, Florin Stamatian, crede in nevinovatia primarului Sorin Apostu, acuzat de DNA pentru mita in valoare de aproape o suta de mii de euro.

"Lucrez de zece ani cu acesti oameni - Sorin Apostu si Radu Bica, am trait momente mai grele sau mai usoare. Niciodata n-am avut impresia ori suspiciunea ca acesti oameni folosesc metode neortodoxe si cred in nevinovatia lor", a declarat prefectul, intr-o interventie la B1 Tv.

Daca totusi sunt vinovati, spune Apostu, "inseamna ca au jucat foarte bine teatru in fata colegilor si atunci trebuie sa raspunda in fata legii".

"Sorin Apostu va trebui sa dovedeasca daca este vinovat sau nu. Vorbim despre vinovatia lui Sorin Apostu in momentul in care se termina cercetarea penala si se pronunta un judecator", a adaugat Stamatian.

El a afirmat ca telefoanele tuturor politicienilor sunt ascultate, "lucru care nu mi se pare normal". A revenit imediat asupra declaratiei, precizand ca "ti-e frica si sa dai declaratii, ca cine stie cum sunt interpretate?".

Primarul Apostu, cu mandatul de arestare pe masa - apararea invoca vicii de procedura

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost adus, joi seara, la sediul Curtii de Apel din oras, unde urmeaza sa se judece solicitarea procurorilor DNA de a fi arestat preventiv pentru 29 de zile.

El a fost retinut miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

Procurorii DNA au precizat prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com ca in cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului, Sorin Apostu, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Apostu arestat mita, #Apostu primar Cluj DNA , #DNA