Primarul Clujului, Sorin Apostu, si sotia, audiati la DNA

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 16:22
3336 citiri
Primarul Clujului, Sorin Apostu, si sotia, audiati la DNA
Foto: Ziua de Cluj

Primarul Clujului, Sorin Apostu, si sotia acestuia, Monica Apostu, sunt audiati, miercuri, de procurorii DNA.

Audierile au fost facute dupa ce procurorii au facut perchezitii la domiciliul sotiei lui Apostu, dar si la cabinetul de avocatura unde isi desfasoara activitatea, anunta Antena 3.

In paralel au fost facute perchezitii si la biroul primarului, timp de doua ore. Edilul a parasit sediul primariei, impreuna cu procurorii DNA, in jurul orei 16:00.

Edilul a fost transportat la audieri cu duba procurorilor DNA, care au ridicat si un teanc de documente ale Primariei. Potrivit unor surse judiciare se pare ca anchetatorii verifica o serie de licitatii cu contracte publice.

Sorin Apostu nu a facut multe declaratii in legatura cu perchezitiile, ci a precizat doar ca e vorba "de o cercetare a DNA".

Presa locala anunta ca avocatul care ii reprezinta pe sotii Apostu il apara si pe viceprefectul Cluj Napoca, Silviu Bian, care a fost trimis in judecata pentru luare de mita. Anatol Panzaru ii reprezinta pe cei trei.

Acesta a declarat ca edilul este cercetat penal, anunta Antena 3.

Deputatul PDL Mircea Toader a precizat ca PDL nu se implica in treburile anchetatorilor.

"Hai sa asteptam in continuare. Probabil i-a facut o perchezitie. Organele de ancheta sa isi faca treaba. Perchezitie poate sa ii faca oricui. De la perchezitie pana la intocmirea unui dosar de natura penala mai e drum lung. PDL nu se implica in treaba anchetatorilor", a declarat liderul PDL Mircea Toader.

In cursul diminetii aparusera informatii ca primarul Clujului a fost retinut, dar informatia a fost infirmata de purtatorul de cuvant al Directiei Anticoruptie.

Pe langa perchezitiile de la domiciliul si cabinetul de avocatura al Monicai Apostu, procurorii au solicitat si mai multe acte de la primarie.

Purtatorul de cuvant al primariei Cluj Napoca, Oana Buzatu, a declarat la Realitatea Tv ca nu s-au facut descinderi, ci totul este pasnic, fiind vorba de un singur reprezentant, care a solicitat o serie de documente oficiale.

"Parchetul a cerut o serie de documente oficiale ale Primariei si, din cate stiu acestea tin de expertiza diverselor directii si servicii din Primarie. Va fi creat un document mare si va fi dat celui care le asteapta.

Este o procedura birocratica simpla, nu e un control inopinat sau anuntat. Suntem un procesator de documentatie administrativa de anumite tipuri si mi se pare normal ca la un moment dat cei de la Parchet sa faca solicitari.

In acest moment, in antecamera biroului primarului se afla un reprezentant al ICCJ si la solicitarea acestuia nu se poate face niciun fel de activitate in biroul acestuia pana nu primesc documentele cerute. In acest moment nu este perchezitionat niciun birou din Primarie.

Nu s-a descins in Primarie, ci este o procedura absolut normala, un reprezentant a solicitat niste documente. Este asezat comod intr-un fotoliu si asteapta documentele solicitate. E o singura persoana", a declarat aceasta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sotie Sorin Apostu audiata DNA, #Monica Apostu audiata DNA Cluj , #DNA