Cine din PDL nu e corupt?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 19:22
3511 citiri
Cine din PDL nu e corupt?
Foto: Arhiva (business-forum.ro)

Stirea cu primarul Clujului retinut 24 de ore pentru luare de mita (100.000 de euro) mi-a adus aminte de versurile cantecului de "La multi ani! - Cine-i nascut in... Hai sus, hai sus, hai sus... stai jos, stai jos, stai jos!"

Primul gand care iti trece prin cap e - cine naiba nu e corupt in partidul asta, daca pana si mana dreapta a lui Boc, cel mai de incredere mostenitor lasat cu limba de moarte la carma Clujului, e saltat din fotoliul de primar pentru mita!?

Te intrebi, si pe buna dreptate, daca cineva din partidul asta a ramas neatins de patima banilor castigati fara munca. Oare daca am trai, pentru o zi macar, intr-o lume unde toate institutiile si-ar face treaba si in care toti functionarii statului nu ar tine cont de relatii, cunostinte si influenta politica, dintre toti membrii PDL ar mai ramane cel putin o duzina de oameni curati?

Partidul care a castigat alegerile si a ajuns la putere jurandu-se ca starpeste coruptia si sistemul ticalosit al epocii baronilor din mandatul lui Nastase a ajuns astazi un colos care colcaie de ticalosi fara pereche. Si atunci te intrebi cine sa mai faca revolutia, cine sa conduca lupta impotriva sistemului ticalosit? Monica Iacob Ridzi? Sau Dan Pasat? Ioan Nelu Botis, Silviu Bian, Marin Anton, Gheorghe Falca - toti trimisi in judecata in mai multe dosare de coruptie?

Lista nu e nici pe departe incheiata. Ei sunt doar cei mai cunoscuti, varful aisbergului.

In spatele lor se mai ascund si alde Antonie Solomon si Mircia Gutau, deja condamnati, despre care multiplul ministru Elena Udrea spunea ca ii asteapta sa se intoarca in randurile partidului si sa ajute la refacerea imaginii. Daca ne amintim si de matrapazlacurile Robertei Anastase, care inmultea voturile in miez de noapte prin Parlament, sau de ciudatele extravagante in cheltuirea banului public ale aceleiasi doamne Udrea, ajungem la o imagine sinistra.

Avem in fata un partid care se erijeaza in primul luptator impotriva coruptiei, dar care a devenit nepermis de repede orbit de putere si dominat de tristele figuri mediocre ale celor mai ordinari spagari. Ce reforma, ce revolutie sa pornesti cu astfel de personaje, cand ei alcatuiesc masa dominanta in partid?

Monica Macovei si Cristi Preda au deja figura de perdanti invinsi de "sistem", recunoscandu-se singuri umiliti de calea pe care a apucat-o partidul.

Pe de alta parte, as fi curios cati dintre cei care astazi sunt banuiti, comentati si tocati de presa frecevent sunt cu adevarat curati si nepatati sau doar inca protejati de acelasi "sistem". Fosta nebunie cu coruptia din vami, evitata a se sparge in ultimul moment tot in capul pedelistilor sau cel putin al unei "Regine" cu puternice conexiuni in partid, a fost data deja uitarii. Acolo insa sigur se ascund, totusi, mai multi de ai lor decat de-ai celor din Opozitie.

Acum suspiciunile si banuielile au ajuns pana la poarta lui Emil Boc. Mana sa dreapta a picat si ea in fata tentatiilor "ticalosite". Si atunci, mai e cineva curat in partidul asta de luptatori impotriva "sistemului ticalosit"?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Sorin Apostu primar Cluj, #Emil Boc primar Cluj, #Apostu coruptie, #PDL corupti, #PDL sistem ticalosit , #primar Cluj