Noi amanunte in cazul Sorin Apostu: A distrus documente cu un sef al Politiei Cluj?

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:12
3326 citiri
Noi amanunte in cazul Sorin Apostu: A distrus documente cu un sef al Politiei Cluj?
Foto: Arhiva

Primarul Sorin Apostu folosea mai multe telefoane mobile ca sa discute cu cei carora le lua mita si avea si yala cu cifru la usa biroului, masuri pe care si le lua ca sa nu fie descoperit sau supravegheat, au declarat surse judiciare.

Dupa arestarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, edilul Clujului s-a intalnit in secret cu un sef al Politiei si au distrus mai multe acte, care ar fi putut sa il incrimineze, informeaza Evenimentul Zilei.

In urma perchezitiei de miercuri, procurorii DNA au descoperit acasa la Sorin Apostu 17 telefoane mobile cu numere personalizate, care se pare ca erau folosite pentru a discuta cu un afacerist, prieten apropiat.

Avocatul Gheorghita Mateut a fost intrebat joi seara de jurnalisti daca au fost descoperite telefoanele mobile, iar acesta le-a raspuns ca "nu discuta dosarul pe fond".

Potrivit surselor judiciare exista insa interceptari telefonice ale discutiilor pe care le purta Apostu, care dovedesc ca a infaptuit fapte de coruptie.

"Discutiile se purtau fie la etajul cinci al parkingului situat imediat langa Primarie, fie in parcarea acestui edificiu. Niciodata in biroul primarului. Se ferea in permenanta sa nu fie ascultat de anchetatori, drept pentru care si-a montat pe usa de acces in birou o yala cu cifru, desi in antecamera exista intotdeauna un angajat al institutiei", a declarat un anchetator DNA.

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj Napoca au aprobat joi dupa miezul noptii solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu pentru 29 de zile.

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore miercuri seara, el fiind acuzat de luare de mita.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ca urmare a acuzatiilor ce i se aduc, Sorin Apostu risca atat pierderea fotoliului de primar al municipiului, cat si excluderea din PDL. Deja Radu Berceanu a anuntat ca Apostu este suspendat din partid, iar in caz de arestare va fi dat afara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sorin Apostu arestat coruptie, #Sorin Apostu primar Cluj Napoca , #primar Cluj