Avem democratie. Ne-o demonstreaza Udrea, Blejnar si Basescu (Opinii)

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 21:17
6421 citiri
Avem democratie. Ne-o demonstreaza Udrea, Blejnar si Basescu (Opinii)

Exceptand premiera aparitiei sefului statului in stenogramele interceptarilor telefonice marca DIICOT, nimic nou sub soare.

Identificat de catre unii drept "Regina", Sorin Blejnar detine un bogat palmares in dosarul care l-a trimis in sala pasilor pierduti pentru favorizarea infractorului. Are nu mai putin de 56 de volume continand exclusiv convorbiri in eter.

Fostul sef al Fiscului era ascultat de procurori pe tema importurilor de motorina de la Brasov. Sunt arhicunoscute manevrele cu transformari fictive in pacura la capitolul accize. Cam tot ce s-a vorbit in GSM se intampla in anul de gratie 2010, recunoscut ca anul maximei depresiuni economice in Romania.

Fantomaticul consilier blejnarian Codrut Marta, actualmente ratacitor prin unghere geografice cunoscute doar de el si de... cine trebuie, apare intr-un dialog cu seful sau. Din ambele parti sunt emise neaose aprecieri ("bou", "dobitoc"), ba chiar directionari catre mama, la adresa unui presupus ofiter SRI undercover.

In alte doua "transcripturi" livrate presei sunt consemnate discutii purtate intre fostul sef al ANAF si Traian Basescu, respectiv Elena Udrea. Administratia prezidentiala a reactionat prompt, venind cu o serie de precizari referitoare la "trei interceptari despre recuperarea datoriilor la buget".

Blejnar sunase la cabinetul presedintelui pentru a lamuri doua aspecte: o informare privind constructorii si datoria Rompetrol fata de statul roman. Departamentul de comunicare al lui Traian Basescu mentioneaza ca: "Discutiile au vizat recuperarea datoriilor pe care compania petroliera le are fata de Romania, in contextul in care combaterea evaziunii fiscale si colectarea creantelor la bugetul de stat au facut obiectul unei hotarari a CSAT din 28 iunie 2010, iar presedintele tarii este si presedintele CSAT".

Explicatia se vrea o legatura cu cele doua vizite intreprinse de catre seful statului in Kazahstan, in lunile martie si decembrie 2010, in conditiile in care Rompetrol a fost cumparat de KazMunaiGas, companie de stat in tara cu pricina.

In fine, ex-ministrul Turismului este prezent in stenograma unei inregistrari din dosarul "Motorina", in care Blejnar este cercetat pentru sprijinirea unui grup infractional. Cazul era atat de important incat Elena Udrea ii cere scuze de la bun inceput lui "Sorin" ca a uitat sa-l sune. Pesemne ca acel dulceag: "Bine, ok, bine dragule!" era asortat cu ciocolatele si zaharul, produse ce urmau a fi distribuite cu atentie prin intermediul unei fundatii.

Cum firesc ar fi fost ca informarile si sfaturile solicitate sa fie aduse la cunostinta sefului Guvernului de la acea vreme, este lesne de inteles cata greutate avea cuvantul lui Emil Boc.

Il auzeam recent pe un demnitar pedelist, incercand sa motiveze aparitia numelui lui Traian Basescu in stenograme ca fiind similara cu cea a lui Richard Nixon. Sa fim seriosi. O apropiere de cataclismul politic american (Watergate) din anii '70 este cel putin ridicola.

Proaspetele dezvaluiri ii pun in situatii favorabile pe Traian Basescu si Elena Udrea. Asta denota pana acum crampeiele inregistrate si oferite publicitatii. Daca asa este, ambii cauta solutii optime in rezolvarea unor probleme. Aducerea in tara a banilor cuveniti, respectiv derularea de activitati caritabile prin ONG-uri demne de admiratie.

Mai vad un aspect. Anume, avizul dat amatorilor de actiuni oculte ca ochiul si timpanul "organelor" raman vigilante, vegheaza, n-au mama si nici tata atunci cand este vorba de binele natiunii. Ce superdemocratie mai doriti, daca nu sunt iertate in intimitatea lor politica nume de calibru ale Romaniei?

Si cat de putin timp a mai ramas pana la alegerile legislative! Iar Opozitia pleaca din start cu un aparent insurmontabil handicap de sanse si imagine.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Basescu Udrea Blejnar stenograme, #stenograme Blejnar Basescu , #ANAF