Blejnar, a doua zi consecutiv la DIICOT Brasov

Joi, 23 August 2012, ora 12:50
1811 citiri
Blejnar, a doua zi consecutiv la DIICOT Brasov
Foto: Arhiva

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat, joi, pentru a doua zi consecutiv, la DIICOT Brasov, unde i se prezinta materialul de urmarire penala in dosarul de evaziune fiscala cu produse petroliere in care este urmarit si fostul sau consilier Codrut Marta.

Blejnar a ajuns la DIICOT Brasov in jurul orei 10.00, spunand ca nu are emotii si ca a venit pentru a studia in continuare materialul de urmarire penala.

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar s-a aflat si miercuri la DIICOT Brasov, unde a stat aproximativ sase ore, declarand, la iesire, ca din materialul de urmarire penala care i s-a prezentat nu reiese ca ar fi facut ceva ilegal, si, dimpotriva, reiese ca a facut lucruri bune pentru tara.

"Deocamdata sunt la faza de a lectura materialele de urmarire penala. Nu am ajuns inca la un pasaj din toate volumele care mi-au fost puse la dispozitie din care sa reiasa faptul ca as fi incalcat legea cu ceva. Insa, am constatat altceva: in cele trei luni cat am fost monitorizat, am muncit foarte mult si am facut multe lucruri bune pentru tara asta si sa stiti ca mi-am reamintit o gramada de lucruri.

Blejnar, la DIICOT: Nu reiese de nicaieri ca as fi facut ceva ilegal

Lucrurile acestea o sa le vedeti cu totii pentru ca documentele vor deveni publice in scurt timp. Stiu un singur lucru: nu am facut nimic ilegal, nu doar in perioada monitorizata, ci in toata perioada in care mi-am desfasurat activitatea si lucrurile acestea vor iesi in evidenta in foarte scrut timp si toata lumea se va convinge de acest lucru", a afirmat Blejnar la iesirea din sediul DIICOT Brasov.

Purtatorul de cuvant al DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, a declarat ca Blejnar a fost citat sa se prezinte la sediul DIICOT pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala intr-un dosar cu produse petroliere.

"Se prezinta materialele de urmarire penala intr-un dosar mai vechi de evaziune fiscala cu produse petroliere de la sfarsitul anului 2010. Prezentarile dureaza mai mult, pe durata mai multor zile, deoarece sunt 17 inculpati, dintre care opt persoane juridice", a spus Borcoman.

In acest dosar mai sunt urmariti penal fostul sau consilier, Codrut Marta, dar si doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Monea Claudiu si Ciobanu Dorel.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de aproape 22 de milioane de lei.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Blejnar DIICOT Brasov, #Blejnar dosar evaziune, #Blejnar evaziune petrol , #ANAF