Blejnar l-a demis pe seful Garzii Financiare Bucuresti

Marti, 28 Iunie 2011, ora 17:28
3187 citiri
Blejnar l-a demis pe seful Garzii Financiare Bucuresti
Foto: Evenimentul Zilei

Seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin Barna, a fost demis, unul dintre motive fiind legat de reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, iar in urmatoarele zile va fi anuntat inlocuitorul acestuia, a declarat, marti, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"In cursul zilei de luni am semnat un ordin de intrerupere a promovarii temporare a acestuia in functia de sef la Garda Financiara Bucuresti. Unul din motive este legat de reorganizarea ANAF. In urmatoarele zile voi anunta noul sef. Am deja doua-trei variante, dar decizia o voi lua in urmatoarele zile", a precizat Blejnar.

Barna ocupa functia de sef al Garzii Bucuresti de la jumatatea anului 2010, potrivit presedintelui ANAF.

Seful Garzii Financiare Bucuresti a primit preaviz

Totodata, Stelica Constantin Barna a primit preaviz de eliberare din functia de sef de divizie in cadrul aceleiasi institutii.

"Acolo mai sunt alti patru sefi de divizie si toti au primit preavize ca urmare a procesului de reorganizare a ANAF", a mai spus Blejnar.

Peste 1.000 de angajati ai Garzii Financiare au primit preaviz

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat la inceputul lunii iunie ca peste 2.000 de angajati vor pleca din agentie, dintre care 700 din Autoritatea Nationala a Vamilor, 300 din cadrul Garzii Financiare, iar restul din structuri ale administratiilor financiare din tara.

"Criteriile de disponibilizare sunt profesionale, nu sociale. Acum sunt 34.027 de posturi si raman dupa restructurare 29.100, adica sunt eliminate 4.927 de posturi. Practic, 2.000 de angajati vor pleca acasa. Vor fi desfiintate 550 posturi de conducere, pentru a se ajunge la 12 sefi la 1.000 de angajati", a spus Blejnar.

Cei care vor fi disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, lista cu plecarile salariatilor urmand sa fie stabilita in 45 zile la Garda Financiara si 60 zile la Vama.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Blejnar ANAF, #sef Garda Financiara demis , #ANAF