Blejnar: Ponta a primit sponsorizari fictive de la Vintu

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 22:14
5023 citiri
Blejnar: Ponta a primit sponsorizari fictive de la Vintu
Foto: TVR Info

Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sustine ca firma de raliuri a lui Victor Ponta si a pilotului Edwin Keleti a primit sponsorizari fictive de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Pe langa banii primiti ilegal de la "regele Astfaltului" Dorinel Umbrarescu, "asa zisul club de raliuri al domnului Ponta a facut niste prestari de servicii si catre domnul Vintu", a declarat seful Fiscului, invitat luni seara, la TVR.

Sorin Blejnar a subliniat ca are si dovezi in acest sens, insa le va face publice, in instanta, "daca domnul Ponta ma va da iar in judecata".

"Domnul Ponta a beneficiat de sponsorizare vreo 300.000 de dolari de la Negoita, de la Umbrarescu si de la Vintu. Spun in premiera, asa zisul club de raliuri al domnului Ponta a facut niste prestari de servicii catre domnul Vintu. Din 2007 pana in 2009 si-au luat bani de acolo, am si facturi si dovezi. Eu astept ca domnul Ponta sa ma dea in judecata si sa aduc aceste dovezi in instanta. (...)

Umbrarescu a cadorisit cuplul Ponta-Keleti cu o masina de curse

N-a fost vorba de sponsorizari, ci de prestari de servicii fictive. De fapt, au fost niste facturi fictive emise de catre firma Automedia", a acuzat Sorin Blejnar.

De asemenea, seful ANAF a lansat acuzatii si spre deputatul PSD Robert Negoita.

"Ponta are o problema personala cu ANAF si cu seful ei. Este deranjat de faptul ca am declansat acea campanie de verificare a TVA-lui pe tranzactiile imobiliare facute pe persoana fizica. Unul din cei mai mari evazionisti este vicepresedintele PSD Robert Negoita", a mai spus seful Fiscului.

Intre Victor Ponta si Sorin Blejnar exista o disputa care dureaza de mai multe luni, dupa ce liderul PSD l-a acuzat pe seful ANAF ca ar fi facut numirile la varful vamilor.

Pe de alta parte, in luna iulie, ANAF a sesizat DNA in legatura cu un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sorin Blejnar a declarat, atunci, ca sesizarea nu il vizeaza pe Victor Ponta, dupa ce televiziunile de stiri au relatat ca ANAF a trimis o sesizare Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, si cu senatorul PSD Dan Sova, sesizarea vizand contracte cu complexurile Rovinari si Turceni.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Blejnar sponsorizari Ponta, #Ponta sponsorizari raliuri Vintu , #ANAF