Blejnar: "Regina" spagilor din vami este sistemul nereformat (Video)

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 11:41
1904 citiri
Blejnar: "Regina" spagilor din vami este sistemul nereformat (Video)
Foto: Arhiva

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, a mers luni la Judecatoria Ploiesti, la al patrulea termen a al procesului pe care acesta l-a intentat Dianei Severin, fosta sefa a vamilor din Prahova, pentru calomnie.

Aceasta nu s-a prezentat, astfel ca procesul a fost amanat pentru a patra oara. Urmatorul termen al procesului a fost fixat pe 16 ianuarie.

"A aruncat cu noroi si apoi refuza sa se prezinte in instanta. Stiti, e o vorba: un nebun arunca o piatra, o suta de destepti nu reusesc sa o scoata", a declarat Sorin Blejnar la iesirea din sediul Judecatoriei Prahova.

Totodata, avocata lui Blejnar a adaugat ca sunt intrunite toate conditiile ca Diana Severin sa fie sanctionata "in conformitate cu afirmatiile denigratoare pe care le-a facut". "Doamna Severin refuza sa-si sustina afirmatiile in instanta", a adaugat reprezentantul legal al presedintelui ANAF.

Intrebat cine ar putea fi "Regina", Blejnar a preferat sa nu nominalizeze pe nimeni, ci sa dea un raspuns, la general: "Regina este sistemul nereformat. Nu cred ca exista o regina cu nume si prenume".

Sorin Blejnar a dat-o in judecata pe Diana Severin, fostul director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, pentru acuzatii denigratoare dupa ce a sustinut ca presedintele ANAF este "regina" si ca in 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din functia de sef al Vamii Ploiesti pentru ca nu a luat "spaga" si nu a dat mai departe.

Diana Severin, care a fost sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 13 august 2009, a povestit ca in iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv Stefanita Prisacaru, la acea vreme seful Compartimentului Verificari Interne din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, ar fi chemat-o la Bucuresti, unde s-a intalnit cu ea nu la sediul ANV, asa cum stabilisera initial, ci la un restaurant din magazinul Unirea, Prisacaru cerandu-i demisia din functia de sef al Biroului Vamal Ploiesti.

"Mi-a spus ca nu corespund cerintelor ANAF, ca nu am luat spaga si nu am dat mai departe. Mi-a cerut sa-mi dau demisia, spunandu-mi ca e cea mai asteptata demisie, Blejnar o asteapta, intrucat exista un inlocuitor al meu care a plecat deja spre Ploiesti. In aceeasi discutie domnul Prisacaru mi-a mai povestit ca, cu o seara inainte, a fost la Ploiesti, unde a dejucat un accident de masina care urma sa mi se intample", a declarat atunci Diana Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#proces Blejnar Diana Severin, #regina Sorin Blejnar ANAF, #vami Blejnar ANAF , #ANAF