Prabusirea lui Zeus (Opinii)

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 13:36
3278 citiri
Prabusirea lui Zeus (Opinii)

Traian Basescu, caruia anumiti jurnalisti si oameni politici ii mai spuneau si Zeus, a cazut de pe soclu.

S-a prabusit de pe piedestalul omului neutru, care nu se amesteca in atributiile celorlalte institutii ale statului. Odata cu dezvaluirea convorbirilor telefonice dintre Blejnar si Basescu, pare ca s-a prabusit si mitul marelui om de stat care lupta cu sistemul ticalosit. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nici macar nu era el Zeus.

Nu ni s-a repetat, de atatea ori, ca Traian Basescu are doar o gura mare si atat? Chiar de curand, la recenta suspendare, ni s-a spus ca presedintele nu trebuia sa aiba parte de acest tratament, pentru ca nu a facut altceva decat sa vorbeasca. Prin cuvinte incalci Constitutia tarii? Lasati faptele sa vorbeasca si nu mai suspendati oameni numai pentru ca nu va convin voua vorbele ce le ies pe gura!

Ce mare lucru s-a intamplat daca masurile de austeritate din 6 mai 2010 au fost anuntate de la Palatul Cotroceni, si nu de la Victoria? A avut fostul marinar mai mult curaj decat premierul Emil Boc, care tocmai ii transmisese in plic curajoasele reforme. Am fost sfatuiti sa nu mai dam cu parul acolo unde nu-i nevoie, ca de Traian Basescu e numai gura si nu e chiar atat de jucator pe cat lasa el sa se creada.

Puteam sa nu ascultam asemenea sfaturi, cand noi nu aveam nici cea mai mica dovada ca-i asa? Sigur, flerul si intuitia fiecaruia dintre noi ne spuneau ca Romania, demult, nu se mai conduce dupa regula si spiritul constitutional, dar o tineam doar pentru noi.

Traian Basescu era considerat neutru, era apolitic si, mai ales, un adevarat mediator intre institutiile statului. Chiar daca delegatia FMI trecea intai pe la Cotroceni si pe urma pe la Boc, chiar daca presedintele se infatisa la intalnirile de taina ale PDL, chiar daca al nostru sef de stat tragea justitia de urechi cand nu-i convenea ceva.

Numai ca "stenogramele Blejnar" ne arata altceva: un om caruia i se raportau probleme care nu tineau de administratia prezidentiala. Un individ care primeste rapoarte de la ANAF, o institutie aflata in subordinea Guvernului, nu mai poate spune ca neutralitatea a fost calitatea sa forte in cei 8 ani de domnie.

Curios de aflat ar fi daca Blejnar i-a raportat ceva, vreodata, si lui Emil Boc, seful sau direct. Ca tot ni se repeta mereu ca Emil Boc nu a fost marioneta nimanui si ca avea o coloana de otel. Mai presus de toate, Traian Basescu a fost prins din nou cu minciuna.

"Pe Blejnar nu-l cunosc. Nu-l cunosc. Inteleg ca a fost numit, ca e tehnician, n-a fost in partid. Habar n-am de unde vine Blejnar. Nu-l cunosc, de aceea nu ma pot pronunta daca este un om atins de coruptie", declara la TVR 1 presedintele Traian Basescu, in luna martie a anului 2011. De-atunci trebuia sa ne intrebam de ce a fost nevoie ca presedintele sa repete de mai multe ori sintagma "nu-l cunosc".

Basescu stia ca-l cunoaste, dar orice om atunci cand este pus in fata minciunii se precipita si raspunde alambicat. Conform stenogramelor, in 2010, Blejnar era apelat de presedinte cu "Ma, Sorine" si "Salut, Sorine". Toate aceste apelative mi-aduc aminte de celebrul salut al nasilor din filmele lui Copolla, care se imbratisau tandru atunci cand se intalneau.

Basescu si Blejnar, la randul lor, se prind in brate la fel de tandru, numai ca la telefon. Pacat ca nu avem si scene video. Am fi avut o adevarata productie care avea toate sansele sa ajunga blockbuster.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#stenograme Basescu Blejnar, #stenograme convorbire Basescu Blejnar, #acuzatii Sorin Blejnar , #ANAF