Sorin Blejnar se plange ca este interpelat prea des de Senat

Luni, 21 Martie 2011, ora 17:27
1315 citiri
Sorin Blejnar se plange ca este interpelat prea des de Senat

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a transmis luni o scrisoare Biroului Permanent al Senatului in care ridica problema numarului mare de intrebari si interpelari adresate institutiei pe care o conduce, in special de catre social-democrat Valer Marian, senatorii respingand insa aceste critici.

"Interpelarile au ca obiect solicitarea unor explicatii asupra politicii Guvernului in probleme importante ale activitatii sale interne sau externe. Astfel, in plenul Senatului nu pot fi formulate intrebari care privesc probleme de interes personal sau particular, intrebari care se refera la procese aflate pe rolul instantelor judecatoresti ori care pot afecta solutionarea unor cauze aflate in curs de judecata, care urmaresc in exclusivitate obtinerea unei consultatii juridice sau tehnice ori care privesc activitatea unor persoane care nu indeplinesc functii publice", se arata in scrisoarea transmisa de Blejnar, care precizeaza ca "aspectele cu privire la care nu pot fi formulate intrebari nu pot face nici obiectul unor interpelari".

Scrisoarea noteaza si "frecventa" intrebarilor si interpelarilor senatorului PSD Valer Marian, sustinand ca acestea se fac in scris "fara nici o dezvoltare" si se depun la secretariatul desemnat al Senatului.

"Potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, parlamentarii trebuie sa respecte prevederile regulamentare in vederea adresarii de intrebari si interpelari, constituind infractiune si conducand la exercitarea abuziva a mandatului de senator sau deputat", se mai arata in scrisoare.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat ca Biroul Permanent a luat act "cu surprindere" de aceasta scrisoare, transmisa fara avizul ministerului. "Procedura parlamentara trebuie respectata, raspunsurile se dau verbal si in scris", a comentat acesta.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Sorin Blejnar, #interpelari Senat, #senator Valer Marian, #ioan chelaru vicepresedinte senat , #ANAF