Sorin Blejnar, urmarit penal pentru frauda cu motorina

Miercuri, 01 August 2012, ora 14:23
5016 citiri
Sorin Blejnar, urmarit penal pentru frauda cu motorina
Foto: Arhiva

Fostul sef Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, este urmarit penal, fiind acuzat de frauda cu 5.000 de tone de motorina.

Blejnar, impreuna cu fostul sau consilier, Codrut Marta, sunt urmariti penal de procurorii DIICOT Brasov, intr-un dosar in care sunt acuzati de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat..

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Brasov, in perioada martie - iulie 2010, inculpatii Cecilian Morcov, Andrei Kelemen, Peter Sztufliak, Claudiu Monea, Dorel Ciobanu si Salvatore Cuccina au constituit un grup infractional organizat, cu legaturi transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetateni romani, italieni si maghiari, specializat in activitati activitati de evaziune fiscala cu produse energetice - combustibili.

Membrii gruparii au obtinut beneficii financiare considerabile prin sustragerea de la plata accizei aferente cantitatii de peste 5.000 tone de motorina achizitionata in regim suspensiv, combustibil comercializat pe piata interna.

In mod concret, motorina era achizitionata in regim suspensiv de la plata accizelor, urmand a fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, combustibilul era revandut prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali, pe teritoriul Romaniei.

Activitatea infractionala a gruparii fost sprijinita de catre Codrut Marta si de Sorin Blejanr, precum si de Claudiu Monea si Dorel Ciobanu, din cadrul DJAOV Brasov.

In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22 de milioane de lei, reprezentand TVA si accize.

Fostul sef ANAF si consilierul sau sunt acuzati ca au sprijinit grupul grupului infractional organizat in operatiunile de obtinere a autorizatiei de antrepozit fiscal si au blocat orice control sau inspectie fiscala la societatile comerciale utilizate de catre membrii gruparii, care ar fi putut conduce la stabilirea situatiei fiscale complete si corecte a antrepozitarilor.

Blejnar: Ponta vrea sa musamalizeze dosare

Miercuri, Blejnar a sustinut o conferinta de presa in care il acuza pe prim-ministrul Victor Ponta de faptul ca incearca sa musamalizeze unele dosare, aducand acuzatii false la adresa sa.

"Vreau sa va spun ca o sa sesizez de indata Parchetul pentru amenintarile din ultimul an de zile din partea lui Ponta si ai altor lideri ai PSD. Nu pot fi incalcate regulile unui stat democratic, premierul nu poate pune presiune pe un fost reprezentat al statului. Voi sesiza Organizatia Internationala de Adminstrarea Taxelor Fiscale, unde ANAF a fost auditor, o sa solicit sprijinul lor si voi aduce la cunostinta toata presiunea care a fost facuta asupra mea", a declarat Sorin Blejnar.

De asemenea, el a precizat ca liderii USL, mai ales premierul, l-au amenintat de mai multe ori si au incercat sa asocieze imaginea lui cu PDL.

Ce acuzatii i s-au mai adus

Victor Ponta l-a acuzat pe fostul sef ANAF, saptamana trecuta, de faptul ca ar fi creat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei, prin protejarea unor firme.

Astfel, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala in cazul sau, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala.

Blejnar a fost audiat de DIICOT si in cazul senatorului Cezar Magurean, acuzat de sprijnirea unui grup infractional organizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Sorin Blejnar urmarit penal, #Sorin Blejnar frauda motorina , #ANAF
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza Android
Android
rank 5
Daca a furat, la puscarie cu toti hoti !!!