Dosarul "Motorina", in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 20:59
2082 citiri
Dosarul "Motorina", in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Brasov a decis, joi, ca Tribunalul poate sa inceapa sa judece dosarul "Motorina", in care Sorin Blejnar este judecat pentru fapte de coruptie, nemaifiind necesara trimiterea acestuia la DIICOT pentru refacerea urmaririi penale.

Dosarul "Motorina", in care fostul sef al ANAF Sorin Blejnar este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, a fost returnat DIICOT Brasov pentru refacerea urmaririi penale, conform unei decizii a Tribunalul Brasov, din 18 decembrie 2012.

Dosarul "Motorina", in care Blejnar e judecat, returnat la DIICOT Brasov

In motivarea sentintei Tribunalului Brasov se preciza ca lui Blejnar i s-a incalcat dreptul la aparare.

"Instanta constata ca dreptul la aparare al inculpatului Sorin Blejnar a fost incalcat prin aceea ca ordonanta de incepere a urmaririi penale si insusi rechizitoriul prin care se pune in miscare actiunea penala nu descriu faptele pentru care Sorin Blejnar este trimis in judecata", se mentiona in motivare.

Procurorii DIICOT au facut recurs la decizia Tribunalului, iar, in 14 februarie, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brasov, cu prim termen de judecata in 21 martie.

Sorin Blejnar, audiat la DNA

Judecatorii au ramas in pronuntare pana joi, cand au admis recursul procurorilor, iar dosarul va fi trimis spre judecare la Tribunalul Brasov, decizia Curtii de Apel Brasov fiind definitiva.

In 4 decembrie 2012, Sorin Blejnar a solicitat Tribunalului Brasov ca dosarul in care este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani sa fie returnat DIICOT "pentru ilegala sesizare a instantelor de judecata" in cazul sau.

In luna septembrie, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si alti 16 inculpati au fost trimisi in judecata de DIICOT Brasov pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul "Motorina".

Potrivit presedintelului Tribunalului Brasov, judecatorul Alina Mioc, in acest dosar au fost trimise in judecata 17 persoane fizice si sase persoane juridice, iar printre cei 17 inculpati se numara fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Claudiu Monea si Dorel Ciobanu, dar si fostul deputat brasovean Vasile Bran.

Dosarul are 66 de volume a cate 200-250 de pagini. DJAOV Brasov si Directia Generala a Finantelor Publice Brasov s-au constituit parte civila in acest dosar pentru un prejudiciu de peste 22 milioane de lei din evaziune cu produse petroliere.

Ilie Sarbu: Blejnar a verificat-o pe mama lui Ponta

Fostul consilier al lui Blejnar Codrut Marta, care a fost si el audiat in acest dosar, nu se afla printre inculpati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Blejnar dosarul Motorina, #Blejnar DNA Brasov, #proces Blejnar Motorina , #DNA