Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Stiu cu certitudine ca sindicatul e sistemul mafiot din vami

Luni, 14 Martie 2011, ora 23:18
2552 citiri
Basescu: Stiu cu certitudine ca sindicatul e sistemul mafiot din vami

Presedintele Traian Basescu a reluat, luni, discutia despre sistemul mafiot din vami, declarand, "cu certitudine", ca niciun politician din fruntea tarii nu are legatura cu acesta, ci doar sindicatul.

"Eu afirmasem ca in afacerea cu vamile nu sunt implicati oameni politici. In faza initiala am facut aceasta afirmatie. Pot sa va spun ca daca exista un sistem mafiot de colectare el e sindical. Asta e realitatea. Am vazut afirmatiile liderilor sindicali, cu Petrescu, Vasile Blaga... Mi se pare ca sunt hazardate.

Stiu cu certitudine ca sindicatul, prin liderul sau, e sistemul mafiot din vami. Primul, cel mai asezat. E cineva acolo care sta ca o stanca. Am in vedere un lider care face si desface in sistemul vamal, dar nu spun nume inaintea instantelor, ca sa nu spuna toata lumea ca a dat presedintele indicatii", a spus Basescu, la postul public de televiziune.

Presedintele a explicat ca, desi nu exclude total ca unii politicieni sa fie implicati in scandalul spagii de la vami, este sigur ca totul porneste de la liderii de sindicat.

"Stiu precis ca sistemul mafiot construit este dirijat de la varful sindicatelor. Sunt implicati sefi de vama, fosti sefi de vama, sa spuna cei de la sindicat. In zona sindicatelor exista filonul soliditatii sistemului. Sefii de vami se schimba de politic.

Pana acum nu am informaii legate de un om politic care sa fie implicat, ministri, parlamentari care sa fie parte a acestui sistem mafiot. Fara sa sustin cumva ca nu sunt interventii politice. Dar pana acum nu am informatii ca aceste numiri influentate politic s-au transformat intr-o varianta de drenare a banilor catre respectivul politician. Nu am informatii, nu inseamna ca ancheta nu poate demonstra altceva", a mai spus Basescu.

Cat despre posibilitatea ca seful Fiscului, Sorin Blejnar, sa fie si el implicat, Basescu a spus ca nu-l cunoaste, deci nu se poate pronunta.

"Informatiile nu sunt credibile la adresa domnului Blaga, pe Blejnar nu il cunosc. De aceea nu ma pot pronunta daca este un om atins de coruptie sau nu. Dar in mod cert povestile lansate de domnul Lincu la adresa lui Blaga sunt absolut ridicole", a conchis Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu spaga vami, #mita vama Sorin Blejnar, #sindicat vami spaga , #vama
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
DACA ROMANII INGHIT SI GOGOMANIA ASTA SPUSA DE BASESCU, ADICA "CU CERTITUDINE NICI UN POLITICIAN DIN FRUNTEA TARII NU ESTE IMPLICAT CI NUMAI SINDICATUL", ATUNCI, CU CERTITUDINE SUNTEM UN POPOR DE PROSTI CARE ISI MERITA SOARTA SI CARICATURA DE PRESEDINTE.