Ministrul Educatiei, intrebat de scandalul plagiatului lui Oprea: Nu discutam probleme personale

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 10:57
2734 citiri
Ministrul Educatiei, intrebat de scandalul plagiatului lui Oprea: Nu discutam probleme personale
Foto: site Guvernul Romaniei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, membru al ALDE, formatiune care face parte din coalitia de guvernare, considera scandalul de plagiat al carui protagonist este vicepremierul Gabriel Oprea si in care sunt implicati mai multi dintre doctoranzii sai, este doar o "problema personala" a ministrului de Interne.

Intrebat duminica seara, intr-o emisiune difuzata de postul Digi24, daca a discutat cu vicepremierul Gabriel Oprea problema acuzatiilor de plagiat in privinta doctoratului sau, Sorin Cimpeanu a negat.

"Nu discutam probleme de nivel personal. Din 2000 pana in prezent s-au sutinut 55.600 de teze de doctorat. Nu cred ca putem discuta personal fiecare situatie. Comitetul National de Etica este structura abilitata sa se pronunte in acest sens", a explicat acesta.

Zeci de personalitati de marca din domeniul culturii si cercetarii au lansat un apel la solidaritate catre toti cei care si-au obtinut titlul de doctor prin munca cinstita si l-au invitat pe presedintele Klaus Iohannis sa adopte o pozitie publica fata de scandalul de plagiat in care este implicat Gabriel Oprea, fara efect pana in acest moment.

Printre cei peste 60 de semnatari ai apelului se numara Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Lucian Boia, Andrei Cornea, Ioan Stanomir, Mircea Dumitru, Adrian Papahagi, Dan Grigore, Andrei Oisteanu sau Daniel Vighi.

Zeci de intelectuali ii cer lui Iohannis sa ia atitudine: Romania lucrului bine facut nu poate fi slujita de plagiatori

Vicepremierul Gabriel Oprea este acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat in baza careia a devenit si conducator de doctorat. Presedintele Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti, Marian Popescu, a prezentat saptamana trecuta dovezile in baza carora Gabriel Oprea este acuzat de plagiat, in schimb, Consiliul National de Etica, subordonat Ministerului Educatiei si singurul abilitat sa dea decizii in cazul demnitarilor, a hotarat ca teza de doctorat a premierului ar fi o lucrare originala.

Plagiatul, atentat la cultura nationala si amenintare pentru Romania - Interviu

Mass-media a prezentat dovezi conform carora mai multi doctoranzi ai lui Gabriel Oprea si-ar fi plagiat tezele la randul lor. Este vorba despre primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, secretar general al UNPR, avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, si fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara.

Florian Colceag, despre plagiat: Unii cred ca daca ajung sefi sunt mai destepti. Nu e adevarat

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Cimpeanu plagiat, #Gabriel Oprea plagiat, #ministrul Educatiei plagiat , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu are curaj Cimpeanu sa-l deranjeze pe Oprea nici cu o floare.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5