Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Nereguli la Agronomie, cand rector era ministrul Educatiei: Terenuri evaluate la 1 leu, bunuri neinregistrate

Luni, 16 Februarie 2015, ora 20:36
6623 citiri
Nereguli la Agronomie, cand rector era ministrul Educatiei: Terenuri evaluate la 1 leu, bunuri neinregistrate
Foto: Digi 24

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), inregistrate in anul 2013, cand rector era actualul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Potrivit sintezei raportului public pe anul 2013, s-a permis ca terenuri ale universitatii sa fie inregistrate la valoarea de un leu.

In plus, nu au fost inregistrate in evidentele cadastrale si de publicitate imobiliara toate bunurile din domeniul public al statului, care au fost date in administrarea universitatii.

"La USAMVB s-au constatat diferente intre valoarea din evidenta contabila a bunurilor apartinand domeniului public al statului si cea din Inventarul bunurilor din domeniul public al statului, valoarea acestor bunuri nu este reevaluata si actualizata, unele terenuri fiind inregistrate cu valoarea de 1 leu; nu au fost efectuate demersurile necesare pentru inregistrarea in evidentele cadastrale si de publicitate imobiliara a tuturor bunurilor din domeniul public al statului date in administrarea USAMVB", se arata in raportul Curtii de Conturi.

Sorin Cimpeanu a fost rector al Universitatii de Agronomie, in perioada martie 2012 - decembrie 2014, cand a fost numit ministru al Educatiei.

Fostul rector al USAMVB a spus despre acest subiect ca este unul "de mare senzatie" si ca "terenurile sunt in curs de reevaluare", explicandu-se astfel valoarea de un leu.

"Valoarea de un leu este atribuita contabil pentru terenurile care se afla in curs de evaluare in vederea inregistrarii in evidentele cadastrarii. La valoarea terenurilor aflate in patrimonil Universitatii de Agronomie, aceasta diferenta de 116.000 de lei, 20 si ceva de mii de euro, reprezinta a treia cifra dupa virgula.

(...) Nimeni n-a afirmat ca terenurile au valoarea de un leu. Este un patromoniu preluat in anii 2000, de catre universitate. Pana in anul 2012 au fost reevaluate foarte multe terenuri", a declarat ministrul Educatiei, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Sorin Cimpeanu terenuri Agronomie, #terenuri Agronomie evaluate 1 leu, #Curtea de Conturi terenuri Agronomie , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2
Ba, da' cum ajung numai ashtia sa conduca ceva in tzara asta ?