Incendiu in Colectiv Cati bani da Guvernul pentru tratamentul ranitilor

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 13:10
1711 citiri
Incendiu in Colectiv Cati bani da Guvernul pentru tratamentul ranitilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Executivul a alocat, miercuri, suma de 26,3 milioane de lei pentru continuarea tratamentelor ranitilor in incendiul izbucnit in Clubul Colectiv, bani care vor merge la spitalele care s-au implicat in tratatea acestora.

"Guvernul a adoptat astazi unele masuri pentru asigurarea fondurilor necesare continuarii tratamentului, serviciilor medicale si recuperarii persoanelor ranite in incendiul din clubul Colectiv. Masurile vizeaza alocarea de fonduri spitalelor din Bucuresti care trateaza pacienti afectati de incendiul din 30 octombrie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Executiv.

Mai exact, bugetul Ministerului Sanatatii va fi crescut, printr-o HG, cu suma de 26,3 milioane de lei, bani proveniti din Fondul de Rezerva.

Incendiu in Colectiv: Bilantul negru a ajuns la 50. Inca un pacient a murit in Anglia

Alocarile suplimentare sunt destinate unitatilor sanitare implicate in tratarea persoanelor ranite in incendiul din clubul Colectiv, anume:

  • Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti
  • Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucuresti
  • Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti
  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucuresti
  • Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan"
  • Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" Bucuresti
  • Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" Bucuresti
  • Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsi Bucuresti
  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti Floreasca Spitalul de Arsi.

"Acordarea fondurilor este necesare avand in vedere ca majoritatea pacientilor ramasi internati sunt in stare critica/grava, cu arsuri pe corp, si mai ales cu leziuni pulmonare grave. Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesita materiale sanitare speciale, alimentatie parenterala pe o perioada lunga durata.

De asemenea, tratamentul complicatilor, inerente in asemenea situatii este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare", se mai arata in comunicatul Guvernului.

Incendiu in Colectiv Medic, despre starea ranitilor: Sa vedeti ce veselie e acolo...

Declaratiile premierului interimar

La debutul sedintei de guvern de miercuri, premierul interimar Sorin Cimpeanu a anuntat ca va fi oferit sprijin financiar atat pentru pacientii raniti in clubul Colectiv care sunt internati in tara, cat si pentru cei din strainatate.

"Avem o suplimentare a bugetului Ministerului Sanatatii pentru refacerea medicamentelor si consumabilelor, care sunt folosite in astfel de situatii, in valoare de 26,3 milioane de lei. Avem, de asemenea, un ajutor de 385.000 de euro pentru persoanele aflate in stare grava.

Avem in vedere asigurarea coplatii pentru persoanele care sunt internate in cele 7 tari. Sunt 29 de pacienti internati in celelalte tari. Este necesara asigurarea coplatii. Alte lucruri deosebite nu avem pe agenda zilei de astazi", a declarat Sorin Cimpeanu.

Incendiu in Colectiv: Un ranit va fi transferat in Franta

Incendiu in Colectiv: A murit in Anglia, in ziua in care implinea 19 ani

Bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 50 de morti. Mai mult, 22 de raniti sunt internati in prezent in spitalele din Bucuresti, in stare grava sau critica, in timp ce peste 30 au fost transferati in strainatate, in tari precum Israel, Germania, Marea Britanie, Norvegia sau Belgia.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Guvern bani tratament raniti Colectiv, #bani Guvern victime Colectiv , #premier interimar