Vizita lui Dan Mihalache in SUA - cu cine s-a intalnit seful Cancelariei lui Iohannis

Luni, 08 Februarie 2016, ora 08:39
4767 citiri
Vizita lui Dan Mihalache in SUA - cu cine s-a intalnit seful Cancelariei lui Iohannis
Foto: Arhiva Facebook/Dan Mihalache

Dupa ce saptamana trecuta au aparut informatii si fotografii care ii plasau in aceleasi locuri de peste Ocean pe seful Cancelariei Prezidentiale Dan Mihalache, copresedintele PNL Alina Gorghiu si directorul Antenei 3 Mihai Gadea, Ambasada Romaniei la Washington prezinta ce-a facut consilierul lui Klaus Iohannis in SUA.

Printr-un comunicat remis la 3 zile dupa ce vizita s-a incheiat, Ambasada Romaniei ne informeaza ca Mihalache s-a aflat in vizita oficiala in perioada 1-5 februarie.

Gorghiu, Mihalache si Gadea, impreuna la Washington: Cu cine s-au intalnit

"Cu aceasta ocazie, Dan Mihalache, insotit de ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o serie de intalniri bilaterale la nivel inalt cu reprezentati ai administratiei americane, membri ai Congresului SUA, organizatii ale mediului academic si de analiza, precum si membri ai comunitatii romanesti din Washington D.C", se arata in documentul citat.

Mai concret, Mihalache a avut intalniri cu subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat Thomas Shannon, adjunctul asistentului secretarului de stat din Biroul pentru Afaceri Europene si Euro-asiatice Hoyt Yee, emisarul special si coordonator pentru afaceri internationale privind energia in cadrul Departamentului de Stat al SUA Amos Hochstein, senior director pentru Afaceri Europene in cadrul Consiliului National de Securitate al SUA, consilier al presedintelui SUA Charles Kupchan, adjunctul asistentului secretarului apararii pentru NATO si Europa James Townsend, presedintele sub-comitetului pentru Forte Strategice din cadrul Comitetului pentru Forte Armate al Camerei Reprezentantilor Mike Rogers si cu Jackie Walorski, membru al Comitetului pentru Forte Armate din Camera Reprezentantilor.

Un moment special al vizitei la Washington: intalnirea cu ambasadorul Thomas Shannon, subsecretar de stat pentru probleme politice, numarul trei in ierarhia Departamentului de Stat al SUA...

Posted by Dan Mihalache on Friday, February 5, 2016

"In cadrul discutiilor a fost evidentiat stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si SUA, reflectat prin dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre cele doua tari, evidentiindu-se dorinta cresterii calitative a acestuia pe dimensiunea economica.

Totodata, in intalniri a fost exprimata satisfactia fata de nivelul relatiilor de cooperare politica si militara dintre Romania si Statele Unite, apreciindu-se in mod deosebit valoarea deciziei Administratiei SUA privind sporirea de patru ori a bugetului destinat Initiativei pentru Reasigurarea Europeana (European Reassurance Initiative/ERI) pentru anul 2017, resurse care vor fi utilizate pentru intarirea capabilitatilor din zona central si est europeana.

De asemenea, au fost abordate o serie de teme, printre care securitatea energetica a statelor din Europa Centrala si de Est, interconectarea infrastructurii energetice si investitiile din sectorul energetic. Printre subiectele de discutie s-au mai numarat cele legate de contextul politic si de securitate regional, fiind salutata dezvoltarea robusta a componentei politico-militare, inclusiv declararea capabilitatii tehnice a facilitatii anti-racheta a SUA de la Baza Militara Deveselu si viitoarea sa integrare in sistemul de aparare anti-racheta al NATO.

De asemenea, in cadrul discutiilor, a fost abordata si problema de interes a includerii Romaniei in programul Visa Waiver, acesta ramanand un obiectiv major al tarii noastre in relatia bilaterala", se arata in comunicatul Ambasadei.

Vizita in Statele Unite ale Americii a sefului Cancelariei Prezidentiale a mai cuprins si intalniri cu unele dintre cele mai importante think-tank-uri din capitala americana dedicate relatiei transatlantice.

Am intalnit ieri vechi prieteni ai Romaniei care ne-au sustinut parcursul euro-atlantic in ultimii 20 de ani: Anders...

Posted by Dan Mihalache on Thursday, February 4, 2016

De asemenea, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington D.C., unde a avut loc o discutie cu reprezentanti ai conducerii muzeului si ai doua dintre principalele organizatii evreiesti americane: Paul Shapiro, director al programului de studii avansate privind Holocaustul; Radu Ioanid, director al programului de relatii arhivistice internationale; rabinul Andrew Baker, reprezentant special al presedintiei OSCE pentru combaterea anti-semitismului si director pentru relatii internationale al American Jewish Committee si Daniel Mariaschin, vicepresedinte executiv B'nai B'rith International.

"Reprezentantii Muzeului Memorial al Holocaustului si ai organizatiilor evreiesti americane au subliniat contributia remarcabila a Romaniei, prin exemplul propriilor eforturi, la cunoasterea si intelegerea adevarului istoric despre Holocaust. Romania a demonstrat un angajament persistent in asumarea trecutului sau istoric si pastrarea memoriei Holocaustului, consacrand un model de actiune responsabil, ancorat in cele mai profunde valori umane ale tolerantei, demnitatii si respectului pentru victimele acestei tragedii", mai precizeaza comunicatul.

Vizita la Muzeul Memorial al Holocaustului a fost impresionanta...

Posted by Dan Mihalache on Friday, February 5, 2016

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii a organizat si o intalnire cu membri ai comunitatii romanesti din zona Washington D.C., in cadrul evenimentului fiind abordate subiecte de interes precum votul prin corespondenta, intensificarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si contributia pe care o poate aduce comunitatea romaneasca la intarirea relatiilor bilaterale.

A.S.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dan Mihalache vizita SUA, #Dan Mihalache SUA Gorghiu Gadea , #Klaus Iohannis