Frunzaverde: Am discutat cu Blaga si Ungureanu, nu cu Boc si Basescu

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 13:51
3712 citiri
Frunzaverde: Am discutat cu Blaga si Ungureanu, nu cu Boc si Basescu
Foto: TVR Info

Sorin Frunzaverde a declarat miercuri ca a discutat despre demisia sa din PDL cu Vasile Blaga si premierul Mihai Razvan Ungureanu, dar nu si cu presedintele PDL Emil Boc si nici cu Traian Basescu.

Frunzaverde a explicat ca nu mai este de acord cu principiile dupa care se ghideaza actuala conducere a PDL si nici nu crede ca fostul sau partid este capabil sa raspunda provocarilor economice si administrative cu care se confrunta Romania.

"Cred ca optiunea pe care eu si o parte dintre colegii mei o avem din punct de vedere al dezvoltarii Romaniei difera fundamental de cea a conducerii PDL", a mai precizat Frunzaverde, recunoscand ca poarta discutii de ani de zile cu liderii liberali.

Frunzaverde explica demisia: Stare de stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

In schimb, intrebat de jurnalisti daca a purtat discutii pe tema plecarii sale si cu colegii sai, Frunzaverde a raspuns: "Am avut, un numar important de lideri au incercat sa ma determine sa nu am aceasta abordare. Eu le-am explicat ca despre aceste teme eu vorbesc de 4 ani de zile, in toate instantele, in BPN. (...) Am avut o discutie cu Vasile Blaga, si cu primul ministru. Pentru mine nu e o preocupare sa destructurez PDL, dar intre principiile mele si ale lor nu mai exista concordanta".

"Nu am avut nicio discutie cu Traian Basescu (...) Nu am vorbit cu Emil Boc", le-a raspuns el la insistentele jurnalistilor.

Intrebat in ce context a discutat cu premierul Ungureanu, acesta nefiind membru PDL, Sorin Frunzaverde a declarat ca il leaga de acesta "o amicitie mai veche" si, in plus, este normal ca premierul sa fie interesat de ce se intampla in principalul partid al coalitiei care sustine Guvernul.

"Era firesc sa isi puna problema cand un prim-vicepresedinte cum sunt eu are o asemenea optiune. Am avut o conversatie normala, asa cum am avut discutii firesti cu foarte multi lideri de pe esichierul politic. (...)

In discutia cu premierul Ungureanu i-am spus ca nu voi incerca sa destabilizez guvernarea. El trebuie sa continue, sa isi asume guvernarea, are o majoritate cat o are. Sa avem in noiembrie alegeri pentru 4 ani", a mai spus Sorin Frunzaverde.

Intrebat daca o demisie din fruntea PDL a lui Emil Boc ar rezolva ceva, Sorin Frunzaverde a raspuns: "E o optiune personala. Mi-am propus sa nu reprosez nimanui nimic, mi-am propus sa relatez ce se intampla si sa imi exprim optiunea. Imi propun sa fac o constructie, nu sa demolez una. Am convenit cu presedintele Antonescu si liderii PNL sa stabilim calendarul intrarii in partid saptamana viitoare".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Sorin Frunzaverde discutat demisie Blaga, #Frunzaverde demisie PDL Basescu, #Frunzaverde demisie PDL Boc , #demisie
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
A vorbit cu aripa slaba a PDL , greii sunt in alta aripa.