Frunzaverde: USL este o alianta conjuncturala

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 13:17
3588 citiri
Frunzaverde: USL este o alianta conjuncturala
Foto: TVR Info

Sorin Frunzaverde a dezvaluit, miercuri, in conferinta de presa la care si-a anuntat demisia din PDL, ca poarta de ani de zile discutii cu liderii liberali. El a afirmat ca a decis sa intre in PNL pentru ca doar asa se va putea construi o dreapta puternica si o Romanie dezvoltata din punct de vedere economic.

Frunzaverde le-a reprosat fostilor colegi ca nu au tinut cont de parerile lui, exprimate in ultimii ani in repetate randuri, mentinand Romania ca stat sarac si puternic centralizat.

"Cred ca optiunea pe care eu si o parte dintre colegii mei o avem din punct de vedere al dezvoltarii Romaniei difera fundamental de cea a conducerii PDL. Am discutat si cu colegi din alte partide, din USL de azi. Exista sansa de a institui un dialog real intre Putere si Opozitie, exista resurse de a reaseza Romania in normalitate prin dialog intre formatiunile politice, care din nefericire nu mai exista.

Exista resurse umane in clasa politica pentru a avea o alta coabitare, pentru a reabilita inclusiv imaginea Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei. Prin aceasta galceava politica am expediat-o in derizoriu", a spus Frunzaverde, adaugand ca PDL este un partid de dreapta, dar nu mai este capabil sa duca politici de dreapta.

"Voi candida la sefia CJ din partea USL, ca si membru al PNL", a anuntat Frunzaverde, precizand ca saptamana viitoare va stabili impreuna cu Crin Antonescu datele intrarii sale in PNL.

In ceea ce priveste USL, el a declarat ca "este o alianta conjuncturala".

"Eu cand am spus ca ma gandesc la o constructie de dreapta m-am referit la PNL", a mai spus el.

La insistentele jurnalistilor, Frunzaverde a precizat ca PSD e partid de stanga, iar "USL poate sa dureze conjunctural si 8 ani".

Frunzaverde explica demisia: Stare de stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

Intrebat daca se considera liberal sau neoliberal, el a replicat: "Ma consider Sorin Frunzaverde", spunand ca este prea devreme sa vorbeasca despre doctrine politice cata vreme nici nu a intrat inca in PNL.

De asemenea, intrebat de cat timp isi negociaza plecarea la PNL, el a raspuns: "Nu au fost negocieri care s-au concretizat intr-un anumit timp, dar discutii am avut in ultimii ani cu importanti lideri ai PNL".

Totodata, el a spus ca era hotarat sa candideze la sefia CJ Caras Severin si a anuntat acest lucru in urma cu sase luni. In acest context, el a recunoscut ca, desi era considerat candidatul PDL, a figurat si in sondajele efectuate de USL la nivel judetean.

"Acum sase luni am spus ca mai candidez inca o data. Nu mi-a fost teama niciodata de competitie. Stateam foarte bine si in sondajele USL, presa a scris", a mai spus fostul prim-vicepresedinte PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Frunzaverde USL, #Frunzaverde demisie PDL, #Frunzaverde intrat PNL, #Frunzaverde candidat USL , #demisie
Comentarii