Pedelistii, despre Frunzaverde: A lasat PDL intr-un moment greu, nu avea motive

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 14:06
2618 citiri
Pedelistii, despre Frunzaverde: A lasat PDL intr-un moment greu, nu avea motive

Deputatul PDL Mircea Toader a precizat ca Sorin Frunzaverde nu avea motive sa plece din partid, dupa ce acesta si-a anuntat demisia, miercuri, si intrarea viitoare in PNL.

"Parerile personale ale lui Sorin Frunzverde ii apartin, nu trebuie sa le justifici. Motivatiile sale nu mi se par suficiente. Mi se parea firesc, la pozitia si vechimea dansului, era mult mai corect, sa exprime nu intr-o conferinta de presa, ci sa spuna direct liderilor PDL", a declarat Mircea Toader, pentru Romania Tv.

Liderul deputatilor PDL crede ca era corect ca Sorin Frunzaverde sa transmita liderilor democrat-liberali ca "nu mai mergem pe acelasi drum", mai ales dupa ce a mentionat ca si-a exprimat de 46 de ori nemultumirile.

"Le-a spus in interiorul partidului, ca opinii, iar deciziile au fost luate", a afirmat Toader, completand ca "va ramane marea majoritate si ne apucam de alegerile locale".

Sorin Frunzaverde a explicat miercuri, intr-o conferinta de presa, de ce a decis sa paraseasca PDL, dupa mai bine de 20 de ani de activitate intensa in acest partid. In replica, PDL a convocat o reuniune de urgenta a conducerii.

Frunzaverde explica demisia: Stare de stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

Acesta a declarat ca nu mai este de acord cu modul in care este condusa Romania, care a devenit un stat puternic centralizat si politienesc, in care iti este frica sa vorbesti la telefon si nu este exclus sa fii ascultat ambiental oriunde ai vorbi.

Emil Boc i-a bagat in sedinta de urgenta pe liderii PDL

Presedintele PDL Buzau, Cezar Preda, a afirmat, la randul sau, ca "Sorin Frunzaverde a lasat PDL intr-un moment greu", dar si ca nu ar trebui organizat un congres al partidului acum, ci dupa alegerile parlamentare.

"Un congres nu trebuie organizat acum, pentru ca ar fi neproductiv. Un astfel de congres trebuie organizat dupa alegerile parlamentare. Nu vreau sa constat ca partidul meu se dezintegreaza pentru ca nu putem sa comunicam, pentru ca tin la el", a exprimat Cezar Preda.

In schimb, acesta a fost ironic la adresa politicienilor care "vorbesc din varful limbii".

"Sunt valorosi greii partidului care ies la televizor si vorbesc din varful limbii, care spun despre altii ca sunt gunoaie. S-ar putea sa fi citit altfel discursul lui Frunzaverde, sa vedem ce a vrut sa zica, pentru ca nu ma multumesc cu o declaratie", a completat democrat liberalul.

Sageata lui Cezar Preda la adresa "greilor partidului care ies la televizor" il vizeaza pe ex-consilierul prezidential si, totodata, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Dupa anuntul potrivit caruia Sorin Frunzaverde pleaca din PDL si trece la PNL, Lazaroiu a rabufnit, caracterizandu-l pe Frunzaverde drept "un gunoi". "Uneori imi pare rau ca n-am spus la timpul potrivit anumite lucruri despre anumiti oameni. Frunzaverde - un gunoi", a scris Lazaroiu pe pagina personala de Facebook.

Totodata, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca in PDL e nevoie de o analiza serioasa, dar inainte de alegeri un congres extraordinar nu este util.

"Plecarea lui Frunzaverde din PDL nu poate fi privita superficial, se impune o analiza profunda in partid. Un congres extraordinar nu este util inainte de alegerile din acest an, dar este absolut necesar dupa alegerile parlamentare", a mentionat Radulescu, unul dintre apropiatii gruparii Blaga din PDL, la fel ca Sorin Frunzaverde.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#reactii plecare Sorin Frunzaverde, #Sorin Frunzaverde plecare PDL PNL, #reactii membrii PDL Frunzaverde, #Mircea Toader plecare Sorin Frunzaverde , #PDL