USL traieste periculos (Opinii)

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 17:50
3492 citiri
USL traieste periculos (Opinii)
Foto: Transilvania Times

USL aduna tot, strange recolta grasa de pe acum, pregatindu-se pentru alegerile locale si, mai apoi, parlamentare. Nemaitinand cont de ceea ce au declarat in trecut, cand condamnau cu ardoare traseismul politic, liderii USL par ca vor sa stranga de pe campul politic pana si paiele, nefiindu-le de ajuns doar grauntele.

Prima captura in cadrul araturilor adanci de primavara: Sorin Frunzaverde. Insa acesta nu-i un "tradator" oarecare, ci un liberal rasat. El nu a trecut la USL, dupa cum a declarat inca din prima zi dupa plecarea din PDL, ci la PNL, partid cu care vrea sa fie pe aceeasi lungime de unda pentru cativa ani buni. Deh, dansul este un traseist, dar este unul de dreapta, veritabil, care nu-si poate pata numele dandu-se aliat si al PSD.

Trebuie sa-i amintim domnului Frunzaverde ca, actualmente, PNL nu exista ca formatiune politica electorala, ci este o parte a USL, unde parteneri de nadejde ai liberalilor sunt pesedistii lui Ponta si conservatorii lui Voiculescu.

Daca va fi sa castige un nou mandat de sef al CJ Caras-Severin, domnul Frunzaverde o va face din postura de candidat USL, nicidecum PNL. Asta, ca sa vedem cum un trasesist nu-si incalca niciodata principiile, dorind sa lase impresia ca nu pleaca spre ciolan, ci se duce in partea opusa pentru a nu-si pata reputatia ideologica.

Ma intreb, daca PDL nu ar fi avut un viitor atat de sumbru ca acum, Frunzaverde s-ar mai fi inhamat la proiectul liberal al lui Crin Antonescu?

Cine stie, poate ca USL se va dovedi cartea castigatoare pentru Sorin Frunzaverde in Caras-Severin, judet unde domnul mentionat este privit ca un fel de baron local. Pentru USL, insa, astfel de miscari nu fac decat sa o reintoarca in trecut, nicidecum sa o duca spre viitorul politic curat, atat de mult promis cu formula liberala "revolutia bunului simt". USL a ales calea facila si sigura, pentru acapararea primariilor si consiliilor judetene.

E usor sa aduci langa tine, in partidul despre care se spune ca va veni la putere, oameni sau grupuri de oameni cunoscuti la nivel local, cu notorietate publica, mizand pe popularitatea acestora in zona.

Sigur pentru potentialul electoral al USL, dar dezastruos pentru imaginea publica a formatiunii social-liberale. Prima impresie este ca "uslasii" isi momesc adversarii, de teama ca nu cumva acestia sa se impuna din nou in anumite locuri unde aveau intaietate si pana acum.

Nu-i sta bine unei aliante, care se lauda cu cifre solide in sondaje, in postura de inregimentator al unor inamici de la un partid despre care se spune ca de-abia mai gafaie. USL da impresia, astfel, ca nu detine in teritoriu oameni indeajuns de bine pregatiti sa atace varful piramidei, mizand, ca si pana acum, in cei 23 de ani de democratie, pe status quo. Fara riscuri, o lupta de imagine si multa demagogie. USL nu-si doreste sa incerce retete politice noi, ci mizeaza tot pe vechi, pe desuet.

Pe de alta parte, USL isi pierde deja alura de formatiunea "revolutiei bunului simt", adunand in partid oameni care, pana mai ieri, erau desfiintati de social-liberali. Piedone a revenit in USL, dupa ce-i prezentase onorul uneperistului Gabriel Oprea si, pe deasupra, USL i-a oferit pe tava candidatura la Sectorul 4 al Capitalei.

Deducem ca USL duce o lipsa acuta de cadre, iar potentialul sau uman nu-i atat de mare pe cat o arata sondajele. Cand te gandesti ca la Sectorul 5 va candida tot Vanghelie, iar pentru Bucuresti USL nu a avut curaj sa desemneze un candidat propriu, mai ca devine curios.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#USL algeri, #Sorin Frunzaverde PNL PDL, #PNL PSD PDL, #algeri parlamentare locale , #PDL