Uram tradarea, dar cat ii iubim pe tradatori! (Opinii)

Joi, 29 Martie 2012, ora 00:30
8657 citiri
Uram tradarea, dar cat ii iubim pe tradatori! (Opinii)
Foto: Jurnalul

Pe fond, Sorin Frunzaverde are dreptate. Cu exceptia sintagmei "stat politienesc" pe care imi vine greu sa o inteleg (un stat in care Parchetul isi face treaba si in care coruptii stau cu frica in oase, este unul normal, nu politienesc), reprosurile pe care domnia sa le face conducerii PDL sunt justificate.

Da, Romania este in haos adminsitrativ dupa cum si PDL este in haos organziatoric si, da, vrajba politica a atins cote uriase. Da, PDL nu este un partid de centru dreapta. Este la fel de adevarat ca Sorin Frunzaverde nu face pentru prima data aceste reprosuri.

Dar un politician ajuns la asemenea cote de disperare fie lupta la baioneta sa schimbe lucurile in partid, fie il paraseste, dar ramane independent sau iese cu totul din scena, asumandu-si esecul. Sorin Frunzaverde in schimb a plecat la dusman unde, desi domnia sa neaga, am aflat deja de la sefii liberali ca va primi o functie foarte inalta.

De fapt, ne aflam in fata unei culmi a traseismului politic. Pentru ca una este sa treci dintr-un partid intr-altul ca un fripturist marunt precum, sa zicem, Tudor Ciuhodaru, si cu totul altceva este sa ajungi din primvicepresedinte al unui partid pe care l-ai fondat, direct vicepresedinte al partidului pana acum adversar. Este ceva fara precedent chiar si in politica romaneasca total lipsita de orice principii. Si ca un baron care se respecta, Sorin Frunzaverde nici nu pleaca singur. O intreaga filiala face stanga imprejur si trece in barca adversarilor de pana ieri. Si asta in urma unor negocieri in timp record, cam o saptamana.

Acum nu e chiar primul triplu salt mortal al lui Sorin Frunzaverde. Dupa ce a fondat PD, adica un partid de stanga, tot domnia sa a fost artizanul trecerii partidului, tot asa frumos incolonat si disciplinat (ca doar dl. Frunzaverde a fost si ministru al Apararii), fix in partea cealalta, adica la dreapta, in tabara populara. Intr-un fel, putem spune ca domnia sa a fondat la interval de cativa ani un partid de stanga si unul de dreapta. Acum Sorin Frunzaverde ne spune ca vrea sa creeze impreuna cu Crin Antonescu dreapta moderna. Splendid! Doar ca dreapta asta moderna este intr-o stransa alianta pe de-o parte cu stanga pesedista, pe de alta parte cu o relicva securista.

Dar si USL ofera un spectacol remarcabil. Cine refuza sa participe la consultari la Cotroceni in prezenta tradatorilor din UNPR? Cine se dadea de ceasul mortii sa impuna o lege care sa interzica traseismul politic? Cine sustinea ca actualul parlament nu este legitim tocmai din cauza traseistilor care au schimbat practic configuratia rezultata in urma votului din 2008?

Aceiasi politicieni care acum il primesc cu bratele deschise pe Sorin Frunzaverde cu tot cu primari si cu parlamentarii PDL aflati pe feuda sa. Baronii PDL sunt rai, sug sangele poporului si ultimul ban al bugetului, dar baronul care a dezertat inclusiv pentru ca nu a mai primit cat a cerut e bun, e un om de mare caracter. Acum treseismul e bun, tradarea justificata, iar scopul, nu-i asa, scuza mijloacele.

PSD si PNL sunt dispuse acum si din calcul poltic si din razbunare sa asimileze pana la ultimul democrat liberal. Nu bag mana in fac ca ar efuza-o chiar si pe Elena Udrea, la o adica. Adica exact ce facea PDL dupa alegerile din 2009 , cand cete cete de social democrati si liberali paraseau randurile debusolate ale celor condamanti sa ramana in opozitie, fiind rapid reevaluati si acceptati, daca nu in partid atunci macar pe langa el. Nu s-au schimbat decat anul si directia, in rest totul e la fel.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Frunzaverde PNL vicepresedinte, #Frunzaverde fondator PD, #alegeri 2012 PDL USL , #PNL