Dragnea i-a cerut lui Grindeanu sa isi dea demisia cu cateva minute inainte de motiune: Premierul a refuzat, se ajunge la vot

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 11:23
3323 citiri
Dragnea i-a cerut lui Grindeanu sa isi dea demisia cu cateva minute inainte de motiune: Premierul a refuzat, se ajunge la vot
Foto: captura video Digi24

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Parlament, inainte de intrarea la sedinta plenului reunit, ca a avut o discutie cu liderul PSD Liviu Dragnea, care i-a cerut din nou sa demisioneze, insa el a refuzat, asa ca se va ajunge la vot.

"Cu domnul Dragnea am avut (o discutie - n.red.), am incercat sa gasim o solutie. Dansul continua sa riste cerand sa demisionez inainte de a intra in sala de vot. Lucrul acesta nu este posibil, deci mergem la vot", a declarat Sorin Grindeanu.

El a sustinut ca motiunea "nu va trece".

La randul sau, Liviu Dragnea a declarat inainte de intrarea in sala de plen ca a fost "o discutie privata" cu Sorin Grindeanu, de circa 20 de minute. Liderul PSD s-a aratat convins ca motiunea va trece.

Citeste LIVE - Ziua motiunii: Principalele momente si declaratii ale politicienilor care se confrunta.

Sorin Grindeanu si Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului, au sosit la Parlament in jurul orei 10 si au asteptat sedinta de plen in biroul deputatului, care a inceput cu o intarziere de circa 15 minute.

Premierul Sorin Grindeanu isi va sustine, miercuri, de la tribuna Parlamentului, punctul de vedere fata de motiunea de cenzura prin care fostii sai colegi din majoritatea PSD-ALDE vor sa isi darame propriul guvern.

Conform procedurii, dupa o noua lectura a textului motiunii de cenzura intitulata "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor", premierul Sorin Grindeanu va prezenta pozitia oficiala a guvernului sau fata de motiune. Urmeaza dezbaterile, la finalul carora Sorin Grindeanu va raspunde acuzatiilor, inainte sa se dea votul final care va duce sau nu la caderea guvernului.

Fiecare grup parlamentar are la dispozitie un numar de minute stabilite, in functie de ponderea sa, in care isi prezinta pozitia fata de aceasta neobisnuita motiune de cenzura. Este o premiera ca puterea sa isi darame in Parlament propriul guvern, aceste probleme rezolvandu-se in mod normal prin discutii interne, la partid.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu a fost semnata de 222 parlamentari de la PSD si ALDE.

UDMR, USR si PMP au anuntat ca nu participa la sedinta de plen de miercuri, iar PNL va asigura cvorumul, dar nu va vota. In ceea ce-i priveste pe cei 17 deputati ai minoritatilor nationale, inclinati in mod traditional sa sprijine majoritatea parlamentara, acum au decis sa voteze "fiecare dupa cum ii dicteaza constiinta".

Pentru ca motiunea sa treaca, este nevoie ca 233 de parlamentari sa voteze azi in favoarea acesteia. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa este posibil ca o parte dintre acestia sa i se alature lui Sorin Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Grindeanu discutii Dragnea motiune , #demisie