Grindeanu spera ca Dragnea sa nu aiba agende ascunse si cu viitorul premier: In PSD nu s-a depasit frica! (Video)

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 16:54
2181 citiri
Grindeanu spera ca Dragnea sa nu aiba agende ascunse si cu viitorul premier: In PSD nu s-a depasit frica! (Video)
Foto: captura video Privesc.eu

Premierul Sorin Grindeanu, demis, miercuri prin motiune de cenzura, a declarat ca si-ar dori ca viitorul premier sa fie dat tot de PSD si ca activitatea lui sa nu fie marcata de vreo "agenda ascunsa", asa cum i s-a intamplat lui. El l-a sfatuit pe succesorul sau sa nu aiba incredere in Dragnea.

Intr-o conferinta de presa tinuta miercuri la Palatul Victoria, dupa ce motiunea de cenzura a trecut cu 241 de voturi, Sorin Grindeanu a anuntat ca isi va face datoria "pana la capat", adica pana cand va exista un nou "guvern functional" aprobat de Parlament.

"Sper ca votul de azi din Parlament sa nu fie o mare greseala, iar PSD sa numeasca viitorul premier (...) PSD nu inseamna nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie sa ramana unit. Voi ramane in PSD, care nu trebuia sa treaca printr-o asemenea incercare - sa isi dea jos propriul guvern pentru ca asa vrea un singur om (Liviu Dragnea, n.red.) Sper din tot sufletul ca in 6 luni sa nu ajungem intr-o situatie similara", a declarat Sorin Grindeanu, care nu a rezistat la Palatul Victoria nici macar jumatate de an.

Sorin Grindeanu s-a aratat convins ca in PSD "nu s-a depasit momentul fricii", despre care a vorbit si la Timisoara, si azi in Parlament.

Totodata, el a subliniat inca o data ca nu a stiut ca guvernul sau este unul provizoriu, asa cum par sa fi stiut unii dintre colegii sai.

"Eu am facut ceea ce am crezut si cred in continuare ca e bine: am ales calea cea mai grea, sa nu accept functii, compromisuri, sa nu fac intelegeri mai mult sau mai putin oculte, sa nu ma rog de nimeni, sa nu negociez cu nimeni, ci sa fiu corect, transparent si sa imi fac datoria pana la capat intr-un mod onest (...)

Mi-as dori de la relatia lui Liviu Dragnea cu premierul 'to be elected' sa nu existe agende ascunse si scopuri ascunse. Pentru ca eu am avut aceasta senzatie in ultima luna, cand mi s-a si spus: 'Tu chiar nu stiai ca e un guvern de sacrificiu?!' Nu!", a dezvaluit Grindeanu, spunand ca situatia nu se va imbunatati atat timp cat "Liviu Dragnea nu va intelege ca prim ministrul este al Romaniei, nu al PSD".

Rugat sa spuna care ar fi agenda ascunsa a lui Liviu Dragnea, Grindeanu a dat un exemplu.

"O agenda ascunsa ar putea fi cea legata de faptul ca si urmatorul prim-ministru sa stea tot 5 luni, pana cand scoatem o evaluare care n-are legatura cu realitatea, organizam chestiuni la fel ca si pana acum si dam jos propriul guvern. Ar putea fi o agenda ascunsa", a explicat el.

Intrebat de un jurnalist ce sfat ii da viitorului premier, Grindeanu a raspuns: "Sa nu creada in prietenia cu Liviu Dragnea".

Ce va face in continuare?

Intrebat ce va face in continuare, dupa ce pleaca de la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu a raspuns: "Sunt de 21 de ani in PSD, sigur, cu suisuri, coborasuri, bine, rau, cu dezamagiri, bucurii. Nu ma schimb peste noapte, nu imi schimb partidul".

"In mod sigur in zilele urmatoare o sa merg la Timisoara sa imi vad familia", a completat el.

Sorin Grindeanu a mai afirmat ca nu ii e clar statutul sau in PSD, pentru ca la 2-3 zile dupa decizia CEX de a-l exclude "hartia nu venise la Timis".

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta, acesta va ramane in functia de secretar general al Guvernului pana cand Parlamentul va investi viitorul Executiv.

Intrebat despre componenta acestuia, Sorin Grindeanu a spus ca i-ar placea ca votul pentru viitorii ministri sa se dea in Comitetul Executiv in mod transparent.

"M-as bucura sa fie asa, sa se voteze la vedere, nu doar prim-ministrul, absolut toate nominalizarile - ministrii, componenta. Dar m-as mira", a spus Grindeanu, afirmand ca daca i-ar sta in putere, nu i-ar mai face ministrii pe fostii sai colegi care au votat azi caderea guvernului din care au facut parte.

Intrebat ce functie i-a propus Liviu Dragnea in discutia de miercuri dimineata, anterioara votului dat la motiunea de cenzura, Sorin Grindeanu a refuzat sa spuna, afirmand: "Am preferat sa aleg aceasta cale, pentru ca o consider in continuare calea corecta fata de Romania. Calea usoara pentru mine ar fi fost sa gasesc solutii de compromis, sa ma inteleg cu cei care mi-au propus, dar n-ar fi fost corect fata de mine".

Pe de alta parte, intrebat cum comenteaza inregistrarile in care procurorul sef al DNA pare sa le ceara procurorilor din subordine sa ajunga la "premier", Sorin Grindeanu a replicat: "Te simti tinta in momentul in care te simti vinovat. Am vazut ca unii lupta cu Sistemul si sunt victime. Te simti vinovat in momentul in care, repet, ai ceva de ascuns, pentru ca ai facut anumite lucruri ilegale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Grindeanu premier Dragnea agenda ascunsa , #demisie
Comentarii