Grindeanu ne-a lamurit cum e cu oaia, frunza si ce legatura mai are si Dracula

Marti, 30 Mai 2017, ora 19:29
5597 citiri
Grindeanu ne-a lamurit cum e cu oaia, frunza si ce legatura mai are si Dracula
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a avut o discutie cu ministrul Turismului, Mircea Dobre, legat de afirmatiile aparute in spatiul public despre posibila schimbare a brandului dintr-o frunza in oaie.

Seful Executivului a dat apoi asigurari ca in Comitetul consultativ in Turism nu s-a vorbit despre schimbarea brandului, ci despre promovarea Romaniei prin lucruri cunoscute, precum Miorita din balada omonima sau Dracula.

Premierul a spus ca oaia nu poate fi brandul turistic al Romaniei precizand ca i-a cerut lamuriri ministrului Mircea Dobre in legatura cu informatiile legate de posibilitatea schimbarii siglei brandului de tara de la frunza la oaie.

"Am discutat cu domnul ministru Dobre de mai multe ori azi (marti - n.red.) sa vad despre ce e vorba. Discutia pe care a avut-o in acel comitet de promovare a Romaniei, nu (a fost - n.red.) de schimbare a siglei, a frunzei, ci de promovare a Romaniei prin lucruri foarte cunoscute, cum ar fi Dracula, Miorita si asa mai departe. De aici si pana la schimbarea siglei e cale lunga si am vazut ca domnul ministru Dobre a clarificat intr-o declaratie acest subiect", a spus Sorin Grindeanu.

"Oaia nu poate fi brandul turistic al Romaniei", a spus Grindeanu, fara sa precizeze, insa, daca acest lucru nu este posibil pentru ca nu i se pare buna ideea de oaie ca simbol turistic sau doar pentru ca brandul nu mai poate fi schimbat pana in 2020.

Premierul a apreciat ca "discutabila" alegerea din urma cu cativa ani a frunzei ca brand turistic.

Anterior, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spusese ca nu intentioneaza sa schimbe brandul de tara, deoarece Romania ar trebuit sa plateasca 850.000 euro Comisiei Europene, fiind doar o discutie "principiala", in conditiile in care Ministerul Turismului trebuie sa realizeze sase brosuri de promovare a tarii, care vor fi prezentate la targurile interne si internationale.

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, marti, pentru Antena 3, despre argumentele in favoarea schimbarii frunzei din brandul de tara cu o oaie, el sustinand ca "oaia este o statuie vie" si ca frunze are toata lumea, dar oi ca in Romania nu. "Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie", a mai afirmat Daea.

Profit.ro a scris ca Mircea Dobre i-a anuntat saptamana trecuta pe oamenii de afaceri din domeniu ca si-a propus sa schimbe brandul turistic al Romaniei, urmand sa inlocuiasca celebra frunza a Elenei Udrea cu o oaie, pentru a construi imaginea turistica a tarii in jurul legendei Miorita.

Citeste si Ministrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de tara

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Grindeanu oaie frunza brand , #ministri