Aberatia zilei: Cum a ajuns fata de la Meteo tocmai sus, sus, la sefia functionarilor publici

Marti, 30 Mai 2017, ora 17:07
34860 citiri
Aberatia zilei: Cum a ajuns fata de la Meteo tocmai sus, sus, la sefia functionarilor publici
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Andreea Arcan, fosta vedeta TV pe vremea cand poza in costum de baie si fata senatorului PSD Emilia Arcan, a preluat zilele acestea functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), cu rang de subsecretar de stat.

Premierul Sorin Grindeanu a semnat decizia pe 25 mai, numele tinerei figurand deja pe site-ul ANFP, la pozitia "vicepresedinte".

In varsta de doar 27 de ani, tanara nu are experienta in administratia publica, spun jurnalistii de la Kanal D, televiziune la care tanara s-a remarcat de altfel in trecut.

In schimb, timp de mai multi ani a cochetat cu mondenul. De exemplu, in 2009, la scurt timp dupa ce a terminat liceul, Andreea Arcan a pozat in costum de baie dorindu-si sa ajunga prezentatoare la rubrica Meteo chiar la Kanal D, dupa cum scria atunci Libertatea, sub titlul "Prima 'Fata de la Vremea', doar in sutien la Radio 21!".

"Recunosc ca ne crescuse putin adrenalina cand Andreea a prezentat vremea de la noi din studio in sutien si fara bluza!", declara atunci unul dintre membrii juriului care urma sa desemneze castigatoarea concursului "Fata de la meteo".

Mai mult, din studiou, tanara a mers in Piata Baneasa din Capitala, unde "a facut dovada talentului ei si a facut o demonstratie live despre cum prezinta vremea. In afara de cateva doamne pudice, care au considerat-o prea sexy, toti cei din piata au aplaudat-o la sfarsit", scria atunci Libertatea.

Andreea nu a castigat concursul, dar si-a vazut visul cu ochii, ajungand apoi prezentatoare la Giga TV, postul lui Gheorghe Stefan Pinalti, dupa cum ea insasi precizeaza pe contul de Facebook.

Scandalul legat de numirea Andreei Arcan Apostol intr-o functie atat de importanta pentru administratia romaneasca a izbucnit in presa in urma cu cateva zile si inca nu s-a stins. Dimpotriva. Multi s-au grabit sa speculeze pe seama relatiilor pe care le are mama ei la varful Guvernului si apropierii lui Sorin Grindeanu de unii lideri ai PSD Neamt.

"Cand am vazut-o pe beizadeaua PSDista pusa, fara nicio calificare clara, vicepresedinte la ANFP (sub-secretar de stat), mi-au venit in cap conferintele pe reforma administratiei la care am participat de-a lungul anilor. Mi-au revenit in memorie si unele dintre concluziile pe care le puneam unor rapoarte pentru Banca Mondiala sau pentru Comisia Europeana. Ce ne mai dadeam noi peste cap sa gasim cele mai bune solutii pentru functia publica... cum ca una, cum ca alta.

Acum, o zuza oarecare, cu mama senatoare PSD, este responsabila de functia publica, una dintre cele mai dificile zone de reforma din tara asta. Asta este mama politizarii...", a comentat, marti, pe Facebook, consilierul general Ciprian Ciucu (PNL).

Andreea Arcan Apostol a ajuns vedeta si in Piata Victoriei, la protestele de dupa noaptea fatidica in care a fost adoptata Ordonanta 13.

Nu contestam profesionalismul tinerei care a ajuns (numai Sorin Grindeanu stie pe ce criterii!) atat de repede intr-o functie atat de inalta si mult ravnita in statul roman. Dar nu putem sa nu ne amintim cu cata furie l-au atacat pesedistii pe Andrei Baciu, tanarul medic propus de Dacian Ciolos la sefia Ministerului Sanatatii, dupa ce s-a aflat ca a defilat in chiloti la o prezentare de moda. Ciolos l-a scos pe Baciu din jocul politic, desi baiatul nu iesise in tinuta indecenta pe strada, precum Andreea, ci doar pe podiumul de prezentare.

Va urma Grindeanu exemplul lui Ciolos?

Si mai avem o curiozitate: De ce se tem guvernantii de tinerii romani scoliti, in tara sau chiar in strainatate, si foarte bine pregatiti in administratie publica? De ce fug de ei ca de dracul, preferand rude, prieteni, vecini, secretare, amante, nepoate sau verisoare cu o pregatire indoielnica si din cauza carora noi toti, platitorii de taxe si impozite, avem de suferit in fiecare zi?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Andreea Arcan vicepresedinte functionari publici , #premier