Grindeanu, despre megadosarul de coruptie de la Timisoara: Se asteapta sau nu sa fie chemat la DNA?

Luni, 20 Februarie 2017, ora 12:54
3114 citiri
Grindeanu, despre megadosarul de coruptie de la Timisoara: Se asteapta sau nu sa fie chemat la DNA?
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a negat, luni, speculatiile aparute la finalul saptamanii trecute in presa, potrivit carora prim-ministrul ar urma sa fie audiat la DNA in megadosarul de coruptie privind vanzarea caselor din centrul Timisoarei, in care este implicata administratia locala din ultimii 20 de ani.

Amintim ca Sorin Grindeanu a fost viceprimar al Timisoarei in perioada 2008-2012, in timpul mandatului edilului Gheorghe Ciuhandu.

Intrebat daca se asteapta sa fie chemat la DNA in acest dosar, Grindeanu a explicat ca el nu a raspuns de patrimoniu in timpul mandatului sau, ci a avut in subordine Directia tehnica.

"Eu nu am raspuns de patrimoniu cat am fost viceprimar. Am avut in subordine Directia tehnica, nu patrimoniul. Nu ma astept (sa fiu chemat la DNA - n.red.) ", le-a spus Grindeanu jurnalistilor, dupa o intalnire cu primarii de comune din Romania.

Cat despre speculatiile aparute in presa in ultimele zile, premierul a precizat ca i se pare "ca acolo e o manipulare pe care o resping cu tarie".

Sorin Grindeanu a spus ca nu se asteapta sa fie chemat la DNA nici in dosarul care vizeaza ordonanta 13, in care luni a fost audiat ministrul de Interne Carmen Dan.

"Mi se pare un pic ciudat, nu stiu pentru ce (se face ancheta - n.red.). Guvernul, a spus si Curtea Constitutionala, a actionat legal", a aratat prim-ministrul.

Precizam ca primarul Timisoarei, Nicolae Robu, si fostul edil al orasului, Gheorghe Ciuhandu, sunt acuzati de procurorii DNA ca au deposedat ilegal statul de aproape 1.000 de imobile aflate in centrul vechi al Timisoarei, prejudiciul total ridicandu-se la peste 40 de milioane de euro.

DNA ancheteaza mafia imobiliara din Timisoara. Primarul Nicolae Robu: Sunt suspect, dar nu am ce sa imi reprosez

Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu sunt cercetati pentru abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite, in forma continuata, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

In dosar mai apar si Martin Staia, fost director in primarie, dar si viceprimarul Dan Diaconu, precum si fostul viceprimar Traian Stoia.

"In perioada 1996 - 2015, mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului", se arata in comunicatul DNA.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Grindeanu DNA, #Grindeanu DNA Timisoara, #Grindeanu DNA ordonanta 13 , #premier
Comentarii