Grindeanu sustine ca habar n-a avut ca Dragnea l-a dus la pescuit pe insula Belina: N-am stiut exact in ce judet ma aflu

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 15:52
16462 citiri
Grindeanu sustine ca habar n-a avut ca Dragnea l-a dus la pescuit pe insula Belina: N-am stiut exact in ce judet ma aflu
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, care a dat declaratie de martor in dosarul Tel Drum in care Liviu Dragnea este urmarit penal, sustine ca nu a auzit niciodata despre vreo legatura intre liderul PSD si firma din Teleorman si ca habar n-a avut ca partida de pescuit la care a fost invitat de presedintele partidului sau ar fi avut loc pe Insula Belina.

Declaratiile au fost facute joi, intr-o interventie telefonica la Antena3, dupa ce a fost sunat ca sa dea mai multe informatii despre audierea lui la DNA, in septembrie, inainte de inceperea urmaririi penale a lui Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu, care s-a impacat recent cu fostul sau sef, care l-a exclus din partid, si a fost votat de PSD-ALDE pentru functia de presedinte al ANCOM, a tinut sa precizeze de la bun inceput ca el nu l-a denuntat pe Liviu Dragnea la DNA, asa cum a fost acuzat in presa. "Eu am fost chemat in calitate de martor si ca orice cetatean m-am prezentat", a spus el.

In ceea ce priveste continutul declaratiei date in fata procurorului DNA, Sorin Grindeanu a confirmat ca a fost intrebat despre numirea lui Dorin Sandu Voicu, un apropiat al Tel Drum, in functia de presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, in iunie 2017.

"Sigur ca am fost intrebat, dar eu am spus mecanismul complet, cum vin aceste numiri din partea coalitiei. Cum veneau, dar ma gandesc ca si acum functioneaza la fel", a explicat fostul premier.

Citeste mai multe despre: Legatura lui Dragnea cu Tel Drum, confirmata in fata procurorilor DNA de Dan Sova, Ponta si Teodorovici.

Intrebat daca stia ca Voicu vine pe filiera Tel Drum, Sorin Grindeanu a negat categoric.

In schimb, fostul premier a recunoscut ca a fost intrebat de procurorul DNA despre Tel Drum.

"Au fost intrebari legate de Tel Drum, eu am spus adevarul si anume ca din administratia locala din Timis, ca fost prim-vicepresedinte al PSD Timis si presedinte al CJ Timis, niciodata nu m-am intersectat, nu am auzit lucruri legate de aceasta legatura intre Tel Drum si Liviu Dragnea", a sustinut el.

La pescuit, fara SPP

Intrebat direct de realizatoarea emisiunii daca Liviu Dragnea i-a spus, atunci cand l-a dus la pescuit pe Insula Belina, ca "e balta lui", Sorin Grindeanu a negat categoric, sustinand ca nici nu a stiut in ce judet se afla.

"Nu, doamna! Eu foarte bine nici n-am stiut exact in ce judet ma aflu. Stiam ca e in sudul Romaniei - Giurgiu, Teleorman, in zona aceea. Va spun cat se poate de sincer: am mers pur si simplu la pescuit", a declarat fostul premier PSD.

In plus, Sorin Grindeanu a recunoscut ca, desi era premierul Romaniei, nu a fost insotit la pescuit de SPP.

"Nu. Sub semnatura, pe propria raspundere, pot sa renunt la SPP. Si nu a fost singura data cand mi-am asumat aceasta postura", a precizat el, fara sa fie intrebat sau sa explice singur de ce decis sa renunte la ofiterul de la Serviciul de Protectie si Paza.

Habar nu are nici despre legatura dintre Tel Drum si Liviu Dragnea

Sorin Grindeanu a fost intrebat si despre implicarea lui Victor Ponta in acest dosar, reamintind ca el personal a fost chemat si a dat declaratii la DNA inainte de fostul sau presedinte de partid.

"El a venit la cateva zile dupa, nu stiu din ce cauza", a punctat Grindeanu, dezvaluind ca el nici n-a stiut in ce cauza a fost chemat de procurori. "Nu am intrebat", a afirmat el.

Mai mult, Grindeanu a sustinut ca nu a discutat cu procurorul despre Ponta.

"Cat am stat acolo inauntru nu s-a pronuntat numele de Victor Ponta, daca imi aduc aminte foarte corect. (...) Nu as vrea sa speculez, dar va spun un fapt, un sentiment propriu: Daca nu as fi fost, probabil, la pescuit, atunci, la Belina si n-ar fi aparut public aceste poze si asa mai departe, nu ar fi fost pomenit numele meu deloc in acest dosar, pentru ca nu am cunostinta despre lucrurile care se speculeaza in spatiul public.

Ceea ce pot sa va spun, asa ca si cand as fi la audiere, va spun direct si cate se poate de sincer: nici in aceasta perioada, nici in perioada cand eram prim-ministru, nici cand eram presedinte de CJ sau membru in Parlament, nu am asistat vreodata la o discutie in care sa fie subiect, sau sa discut eu cu Liviu Dragnea, legat de Tel Drum sau asa ceva. Niciodata!", a sustinut Sorin Grindeanu.

Intrebat, in context, de ce a stat atunci atat de mult la DNA, in septembrie, cand a fost citat, fostul premier a explicat: "A mai fost o audiere inaintea mea; o ora am stat, am asteptat pe holuri, inca o ora si ceva a fost audierea respectiva, de aia a parut asa mult".

Din cauza unor modificari cu dedicatie pentru proprietarii de pe Insula Belina, adoptate de Guvern in 2013, DNA a deschis dosar penal pe numele fostilor ministri Sevil Shhaideh si Rovana Plumb. Parlamentul a protejat-o insa pe Plumb, care este deputat, votand impotriva inceperii urmaririi penale.

Pe de alta parte, Guvernul Tudose a modificat recent prin ordonanta de urgenta Legea Apelor, iar Senatul a votat o lege care ii favorizeaza pe cei care vor sa construiasca pe Insula Belina.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Grindeanu DNA Dragnea Belina, #Grindeanu audiat DNA Tel Drum , #premier