Tomac: Am primit informatia ca Dragnea va propune un premier de la UDMR. Kelemen Hunor: A tras ceva pe nas?

Marti, 13 Iunie 2017, ora 12:25
6672 citiri
Tomac: Am primit informatia ca Dragnea va propune un premier de la UDMR. Kelemen Hunor: A tras ceva pe nas?
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, marti, ca a primit de la colegii parlamentari, inclusiv din PSD, informatia ca liderul PSD Liviu Dragnea va propune un nou premier de la UDMR.

"La mai bine de jumatate de an de guvernare, dupa ce s-a prezentat in fata propriilor colegi cu un plic in alb si le-a cerut un vot de incredere fara sa stie pe cine voteaza, mi s-a parut un lucru extrem de grav si sper ca nu se confirma, insa daca domnul Dragnea va propune un prim-ministru de la UDMR e o chestiune care deja depaseste imaginarul in politica", a spus Tomac, marti, la Parlament, citat de Mediafax.

Intrebat de unde are aceasta informatie, Tomac a spus ca ea este vehiculata de colegi parlamentari inclusiv din PSD.

"Am auzit informatia discutand cu colegi din Parlament, inclusiv cu o parte din PSD. E o informatie pe care am primit-o acum putin timp, mi s-a parut extrem de ingrijoratoare. Daca domnul Dragnea nu mai are incredere in propriii colegi, nu cred ca este o solutie sa vina cu o propunere de la UDMR", a sustinut Tomac.

El a aratat ca nu a auzit de un nume, ci doar de aceasta varianta cu premier UDMR pe care o vehiculeaza colegi parlamentari.

A tras ceva pe nas?

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca nu a primit nicio invitatie oficiala de la PSD sau de la liderul PSD Liviu Dragnea a intra la guvernare, el mentionand ca nu au existat discutii nici oficiale, nici neoficiale pe aceasta tema si ca nu comenteaza speculatiile din acest moment.

"Nu am primit invitatia oficiala de a intra la guvernare. Exista o coalitie, cu Guvern, cu premier cu tot. Ar fi extrem de incorect sa intru in specualtii despre ce se va intampla", a spus Kelemen Hunor.

El a mai aratat ca Guvernul nu poate cadea decat prin motiune de cenzura.

"De ce sa cada Guvernul? Are majoritate. Cineva a dorit sa introduca motiune de cenzura? Altfel nu cade Guvernul, doar prin motiune de cenzura", a spus liderul UDMR.

Intrebat despre declaratia lui Tomac, Kelemen Hunor a replicat ca nu discuta variante, ci fapte. El a calificat afirmatiile lui Tomac ca fiind "grave".

Despre presedintele executiv al PMP, acesta se intreaba daca "a tras ceva pe nas": "L-ati intrebat pe domnul Tomac ce a fumat astazi dimineata? Si cu un aer grav a anuntat acest lucru. A tras ceva pe nas? E grav cand un lider de partid, cu un aer atat de grav, vorbeste prostii", a declarat Hunor.

"Si membrii UDMR sunt la fel de cetateni romani ca si domnul Tomac. Nu trebuie sa se uite domnul Tomac la noi ca la o catastrofa naturala", a adaugat Kelemen Hunor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-ar fi intalnit luni seara, la sediul PSD din Baneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, dupa ce acesta s-a intors in tara din Croatia, si i-a solicitat sa demisioneze, invocand nerealizarea Fondului suveran de investitii, premierul respingand cererea, potrivit unor surse.

Dragnea planuieste sa-si dea jos propriul Guvern, dar Grindeanu n-ar vrea sa plece. Ce variante de premier are PSD

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizarii Raportului de evaluare a activitatii Guvernului.

Surse politice au aratat ca Dragnea ia in calcul schimbarea intregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de catre CExN.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Tomac schimbare Grindeanu, #nou premier UDMR Tomac, #Tomac premier UDMR, #Hunor premier UDMR , #premier