Audierea lui Grindeanu pentru sefia ANCOM s-a lasat cu un dialog savuros despre "pupincurism"

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 17:15
10559 citiri
Audierea lui Grindeanu pentru sefia ANCOM s-a lasat cu un dialog savuros despre "pupincurism"
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Parlamentarii PNL din comisiile de specialitate ale Parlamentului care au avizat marti numirea lui Sorin Grindeanu in functia de presedinte al ANCOM i-au amintit acestuia ca acum ceva vreme a refuzat sefia ASF spunand ca ii lipseste "pupincurismul".

Inca din debutul sedintei, presedintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reprosat lui Sorin Grindeanu ca nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzatiile aduse de social-democrati atunci cand l-au dat jos de la sefia Guvernului.

"Nu se poate ca presedintele ANCOM sa fie manevrat de forte obscure", a spus Zamfir, precizand ca nu face decat sa citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu in trecut.

"Nu are de ce sa-mi fie rusine", a replicat fostul prim-ministru, precizand ca in prezent el nu mai este membru de partid dupa ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu si parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor.

Senatorul PNL Florin Citu i-a amintit fostului premier ca, dupa demiterea din functia de sef al Guvernului si dupa excluderea din PSD, a declarat ca va ramane pesedist pe viata.

"Am spus ca principala mea dorinta e sa raman in PSD, dar eu in acest moment sunt exclus. Daca cumva voi deveni presedintele ANCOM, contestatia mea la excludere (din PSD - n.red.) nu mai are rost. Eu in acest moment sunt apolitic", a replicat Grindeanu.

Grindeanu, intrebat ce i-a lipsit ca sa reziste in functia de premier: Pupincurismul!

"Ati spus public ca v-a lipsit pupincurismul pentru a ramane in functie. E o intrebare retorica, pentru ca azi sunteti aici pus tot de PSD", a mai spus Florin Citu.

"L-as completa pe domnul Citu: acea declaratie cu pupincurismul a venit dupa ce vi s-a propus, inteleg o functie, aceea de presedinte al ASF. Ati refuzat-o pe aia de la ASF", a spus si senatorul PNL Daniel Zamfir.

"Am refuzat-o pentru ca nu sunt finantist. Eu am terminat informatica, am fost si ministrul Comunicatiilor si asta este domeniul in care mi-am facut scoala", a replicat Grindeanu.

"Am inteles, deci daca vi s-ar fi propus ASF in loc de ANCOM, nu mai functiona cu pupincurismul", a continuat Zamfir.

"Imi cereti sa fiu apolitic, dar ma duceti spre a face dclaratii politice", a raspuns Sorin Grindeanu.

Ca presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Grindeanu va incasa un salariu lunar de 10.000 de euro.

Citeste si Dovada ca noul sef al ANCOM vrea sa isi puna salariu de 10.000 euro pe luna

Iata si ce a declarat Grindeanu la iesirea de la audieri: Dragnea a fost primul cu care am vorbit. Lasati-ma sa-mi intru in pielea de apolitic

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Grindeanu pupincurism ASF ANCOM , #PSD