Chirica: Grindeanu ar putea fi presedintele PSD

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 18:51
11667 citiri
Chirica: Grindeanu ar putea fi presedintele PSD
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Vicepresedintele PSD Mihai Chirica crede ca Sorin Grindeanu ar putea fi presedintele partidului, in cazul in care Liviu Dragnea ar ajunge in situatia sa paraseasca aceasta functie.

In ceea ce priveste situatia de la Ministerul Justitiei, primarul Iasiului a spus ca Florin Iordache a gresit si trebuia penalizat mai devreme.

"A gresit. Dar nu trebuie demolata ordinea fireasca a lucrurilor din cauza unei greseli pe care a facut-o Iordache. Iordache trebuia penalizat mai devreme. Nu e o chestiune personala, nu stiu daca am schimbat zece cuvinte impreuna de-a lungul anilor cat am stat la aceeasi masa", a spus social-democratul, duminica, la Realitatea TV.

De asemenea, intrebat daca Florin Iordache este "un instrument", Mihai Chirica a spus: "Daca este un instrument, trebuie sa o spuna el. E singurul om indreptatit sa spuna da, am fost sau nu am fost un instrument. Cu siguranta, domnul Iordache trebuie sa stie ce face si trebuie sa isi asume. Deci el este omul responsabil".

Pe de alta parte, primarul Iasului a sustinut ca premierul Sorin Grindeanu a capatat o vasta experienta in urma "dusului rece cu sloiuri de gheata" pe care l-a primit in ultima perioada.

"Domnul Grindeanu, in momentul de fata, a capatat o experienta pe care unii prim-ministri nu au avut-o nici la finalul mandatului. Deci acest dus rece cu sloiuri de gheata, in momentul de fata, sunt sigur ca l-a intarit, nicidecum nu l-a distrus. A inteles cat de importanta este perceptia publica asupra unui act, indiferent ca provine din Ministerul Justitiei sau nu", a subliniat primarul.

Intrebat in continuare cum ar caracteriza relatia PSD - Palatul Cotroceni, Chirica a precizat ca este "usor neprincipiala de ambele parti".

"A devenit aproape un razboi fatis, care de fapt vrea sa aduca in discutie doua personalitati de oameni si care compromit ambele tabere. Deci si de o parte si de cealalta, echidistanta si atasamentul fata de toata natiunea trebuie sa fie pe prim plan. Orice conotatie spre latura politica a presedintelui nu face decat sa otraveasca formatiunea pe care dumnealui crede ca o creste", a completat vicepresedintele PSD.

El a tinut sa precizeze ca i-a placut atitudinea pe care Marian Oprisan a avut-o la cea mai recenta sedinta a PSD.

"Mi-a placut atitudinea domnului Oprisan care la sedinta de joi, mi-au spus colegii care au fost acolo, a atras atentia un pic si a atras-o intr-o modalitate foarte corecta. A spus: am inteles, s-a facut Guvernul in formula pe care ati propus-o, nu contest, asta este, sunteti lider. Dar mai departe trebuie sa vedeti ce se intampla cu toate comunitatile din Romania si cu toate organizatiile politice. In functie de pasul urmator, probabil ca si domnul Oprisan se va pozitiona altfel", a subliniat liderul PSD Iasi.

Intrebat daca Sorin Grindeanu ar putea fi viitorul presedinte al PSD, Mihai Chirica a raspuns afirmativ.

"Da, si Sorin Grindeanu poate fi presedinte PSD, ca multi altii, in conditiile in care domnul Dragnea ar ajunge in situatia in care trebuie sa paraseasca conducerea acestui partid", a raspuns vicepresedintele PSD.

Totodata, el a sustinut ca varianta Robert Cazanciuc la Ministerul Justitiei ar fi fost mult mai fezabila decat Florin Iordache.

"Domnul Cazanciuc a fost ministrul Justitiei in perioada guvernarii Ponta. Sunt convins ca varianta Cazanciuc era mult mai fezabila decat domnul Iordache din punctul de vedere al experientei, venea cu un bagaj in spate dintr-o alta guvernare, recunoscut de altfel de diverse asociatii profesionale din domeniul magistraturii", a declarat primarul.

Intrebat in continuare daca ar mai fi o varianta fezabila Robert Cazanciuc, Mihai Chirica a spus: "Cred ca da. Cred ca ar fi fezabil in conditiile in care daca isi doreste si daca conducerea partidului considera in momentul de fata acest nume prioritar".

Citeste si alte opinii exprimate zilele acestea de primarul disident din PSD:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Chirica Grindeanu presedinte PSD , #PSD