Cum vede PSD cifrele din februarie: Contrazic mesajele alarmiste. Economia nu functioneaza dupa mentalitatea unui contabil

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 12:54
7274 citiri
Cum vede PSD cifrele din februarie: Contrazic mesajele alarmiste. Economia nu functioneaza dupa mentalitatea unui contabil
Foto: Facebook/Adrian-Marius Dobre

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian-Marius Dobre, a transmis, miercuri, ca datele economice inregistrate in luna februarie arata ca programul de guvernare este viabil.

Acesta a precizat ca datele "contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau cresterile de venituri si reducerile de taxe", executia bugetara aratand ca programul de guvernare este "viabil si incepe sa produca efecte pozitive in economie".

Citeste si Seful Consiliului Fiscal vorbeste de recesiune, Grindeanu ne asigura ca nu sunt motive de ingrijorare

"Datele economice inregistrate in luna februarie contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau cresterile de venituri si reducerile de taxe. Iata ca economia nu functioneaza dupa mentalitatea unui contabil, cum sugerau criticii programului PSD.

Cresterea veniturilor populatiei si reducerile de taxe nu inseamna neaparat mai putine incasari la bugetul de stat. In februarie, avem o crestere cu 4,5% a veniturilor la bugetul consolidat fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi am eliminat taxa pe constructii speciale si alte 102 taxe si am scazut accizele. La fel, incasarile din TVA au crescut in februarie cu 2,5%, desi am redus aceasta taxa cu un punct procentual, de la 20%, la 19%", a precizat purtatorul de cuvant al PSD.

Adrian-Marius Dobre a mai spus ca, la inceputul acestui an, au fost anuntate mai multe investitii private importante "ceea ce demonstreaza ca programul de guvernare este privit cu incredere de mediul de afaceri si ca majorarea salariului minim nu i-a descurajat pe investitorii straini, cum sustineau criticii programului de guvernare".

"Investitorii seriosi nu se uita doar la nivelul salariului minim. Ei cauta un mediu fiscal prietenos si o forta de munca bine calificata. De la inceputul anului avem mai mult cu 44.000 de contracte de munca in economie iar mai multe companii straine din industria auto, energie sau retail au anuntat investitii importante care vor inlocui treptat lohn-ul ce se baza pe exploatarea romanilor platiti cu salarii extrem de mici. Iata deci ca incepem sa avem mai multe locuri de munca bine platite, inclusiv in mediul privat, ceea ce inseamna mai multi romani in clasa de mijloc, asa cum ne-am propus in timpul campaniei electorale", a completat social-democratul.

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, "dupa o scadere in luna ianuarie, incasarile din TVA au cunoscut in februarie o crestere cu 2,5% fata de aceeasi luna din 2016, respectiv de la 3.456 milioane lei, la 3.541 milioane lei".

"Pe ansamblu, in luna februarie 2017, la bugetul de stat s-au incasat 681 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu o crestere de la 15 miliarde, la 15,68 miliarde lei", a completat el.

Adrian Dobre a mai spus ca in luna februarie au crescut incasarile din impozitele pe venit si salarii cu 1%, de la 2.021 la 2.042 milioane lei, precum si colectarile din impozitele si taxele pe proprietate cu 0,2%, respectiv de la 491 la 492 milioane lei.

"Cea mai mare crestere a avut loc la incasarile din contributiile de asigurari, unde s-a inregistrat un plus de 15%, de la 4.551 milioane lei, la 5.225 milioane lei", a conchis Adrian Dobre.

Vezi si Un mare sector din Romania e in recesiune. Guvernul e acuzat ca face situatia si mai complicata

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#executie bugetara program guvernare, #executie bugetara efecte pozitive , #PSD