Grindeanu: Aproape toata lumea are senzatia ca PSD se indreapta spre dat cu capul in zid

Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:32
5114 citiri
Grindeanu: Aproape toata lumea are senzatia ca PSD se indreapta spre dat cu capul in zid
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu este preocupat alaturi de ceilalti social-democrati in ceea ce priveste viitorul PSD, intrucat "aproape toata lumea are senzatia" ca acest partid se indreapta "spre prapastie".

"Eu am discutat si cu Victor Ponta, inclusiv ieri, si cu Catalin Ivan si cu actuali membri PSD. Si fie ca e vorba de cei doi sau de actuali membri cu functii de conducere in partid, la toti exista aceasta preocupare: unde se duce, care este directia in care merge PSD, pentru ca aproape toata lumea are senzatia ca ne indreptam pas cu pas spre prapastie sau spre dat cu capul in zid.

Exista aceasta preocupare pe care o am si eu. (...) Toate lucrurile care pot duce intr-un final, pe aceasta zona de stanga, la o revitalizare, sunt bune", a afirmat Sorin Grindeanu, luni seara, la TVR1.

Fostul premier nu a luat inca o decizie, dar ca va merge alaturi de Victor Ponta in constructia unei noi formatiuni, subliniind ca va tine cont si de ceea ce se va intampla in PSD Timis, organizatie pe care a condus-o pana cand Liviu Dragnea l-a exclus din partid.

"Eu nu am o decizie pe care sa o iau in acest moment, sa spun da, vreau in continuare, chiar daca m-au exclus (...). Eu merg pe o zona alaturi de Victor si de altii in constructia unei noi formatiuni. Asta am discutat cu Victor Ponta, el este foarte hotarat, eu vreau sa ma mai gandesc in aceasta luna, in functie si de ceea ce se va desfasura, de exemplu, in judetul Timis", a precizat Grindeanu.

Acesta a mai spus ca pentru el conteaza foarte mult faptul ca a reusit impreuna cu colegii sai social-democrati din Timis sa formeze o echipa "in sensul bun al cuvantului" si au castigat alegerile locale si parlamentare intr-un fief al dreptei, acolo unde PSD nu a castigat niciodata, in mod traditional.

"Asta nu a facut-o Sorin Grindeanu singur, ci impreuna cu echipa de acolo. Pentru mine conteaza foarte mult modul in care va fi tratata aceasta organizatie. (...) Eu am lasat PSD in judetul Timis cu 40%, atat am avut la parlamentare, iar la alegerile locale - peste 39%.

Am castigat si am batut dreapta in Timis si la locale si la parlamentare", a subliniat Grindeanu.

Deputatul PSD Victor Ponta, fost presedinte al partidului, si europarlamentarul Catalin Ivan apar in baza de date a partidului ca fiind exclusi deja, in timp ce fostul premier Sorin Grindeanu figureaza deocamdata ca fiind membru, chiar daca nu mai este, a declarat, luni, Marian Neacsu, secretarul general al PSD.

Catalin Ivan: Neacsu sa faca publica baza de date cu membrii PSD. Cine stie cati am mai disparut!

Explicatiile au venit la finalul primei sedinte a Biroului Permanent National al PSD convocata in ultimele 10 luni.

In conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei, Neacsu a vorbit, printre altele, despre situatia filialei PSD Timis, condusa oficial de Sorin Grindeanu pana cand Comitetul Executiv a decis excluderea sa din partid, decizia nefiind inca finalizata.

"Nu am luat o decizie propriu-zisa. Am convenit ca in cursul zilei de maine si poimaine sa va ma aflu la Timisoara si sa discut cu factorii de decizie implicati", a declarat Neacsu.

Intrebat despre situatia personala a lui Sorin Grindeanu, secretarul general a raspuns: "Ramane de vazut", dar a dat asigurari ca fostul premier "nu mai este membru PSD".

Citeste si Sorin Grindeanu, exclus oficial din PSD, critica deciza conducerii bicefale a filialei PSD Timis

Iata si ce spune Victor Ponta despre viitorul sau partid: Se porneste un start-up. Pot sa am un cuvant de spus in politica, dar si declaratia de saptamana trecuta a lui Catalin Ivan: Lucram la un proiect politic pentru PSD, in interiorul partidului

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Grindeanu PSD prapastie , #PSD