Oprescu: Diagnosticele Romaniei - saracia, proasta guvernare si coruptia

Autor: Ana Ilie
Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 13:19
1706 citiri
Oprescu: Diagnosticele Romaniei - saracia, proasta guvernare si coruptia

Aflat in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale la Craiova, candidatul independent Sorin Oprescu a indemnat electoratul sa se elibereze de sub "copita politicului" care "apasa puternic" pe structurile statului.

"Exista o acceptabilitate a multor oameni de a schimba ceva acum in decembrie, de a schimba ceva in viata lor pentru ca majoritatea oamenilor s-a saturat de ceea ce inseamna dignosticele Romaniei, saracia, proasta guvernare si coruptia", apreciaza Oprescu.

"Sigur ca intr-o democratie partiedele trebuie sa existe, dar amestecul liderilor lor de zi cu zi in institutii...nu a facut decat sa duca la disolutia statului...de 5 ani de zile suntem intr-un conflict puternic, copita politicului apasand puternic asupra ceea ce inseamna educatie, justitie, etc", a continuat Oprescu sa atace actuala guvernare.

"Copita politicului, asezata cu putere pe aceste structuri ale statului, nu a lasat decat impresia ca nimic nu se poate face in Romania daca nu e ordonat de politica".

"Cetatenii acestei tari s-au saturat si au spus un nu horatat in urma cu cateva luni acestei stari deplorabile de circ continuu care in ultimile 9 luni au strivit orice fel de speranta ca poate fi mai bine", a declarat el.

"E momentul cand putem sa facem ceva, prin votul dumneavoastra sa amendati sau sa sanctionati ceea ce de 5 ani nu face decat sa macine viata de zi cu zi al oamenilor (sic!)", i-a indemnat candidatul independent pe craioveni.

"Cum vede Oprescu societatea romanesca?", s-a intrebat retoric edilul Capitalei, raspunzandu-si singur: "Oprescu crede cu tarie ca societatea romaneasca poate sa treaca peste nenorocitele aceste momente de criza, ca oamenii pot sa traiasca in normalitate pentru ca institutiile statului si statul sa poata sa isi exercite functiile".

"Cine vrea jaful care dureaza de atatia ani sa-l voteze pe Basescu, pe Geoana", a mai spus independentul, oferind si alternativa, adica pe el insusi: "este singura solutie morala de a da la o parte raul asta care ne macina pentru a putea intra in normalitatea, cu un prim-ministru independent, un prim-ministru tehnocrat, care-si formeaza un guvern care sa fie sustinut de o majoritate parlamentara, care sa aduca o serie de masuri care sa depaseasca aceasta zona".

Oprescu a mai povestit ca nu este "un om antisistem. Am stat 15 ani intr-un partid, nu am intins mana la nimeni, mi-am spus insa parerea si nu am stat in genunchi".

In aceasta linie, a marturisit ca "sigur ca sunt un om de stanga, ca nu se poate altfel. Eu am operat si oameni in pijamale de matase si de-aia in pijamale de spital care n-au bride si li se vede parul de pe piept".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sorin Oprescu prezidentiale, #Sorin Oprescu candidatura Cotroceni, #Sorin Oprescu Craiova , #alegeri prezidentiale
Comentarii
Poza magic
magic
rank 2
sunt din Pitesti si am vazut, aseara, respectul, increderea si speranta de mai bine, cu care a fost intampinat d-l Oprescu