Sorin Oprescu si-a anuntat oficial candidatura la presedintie (Video)

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 16:20
5043 citiri
Sorin Oprescu si-a anuntat oficial candidatura la presedintie (Video)

Sorin Oprescu si-a anuntat oficial, luni dupa-amiaza, candidatura la alegerile prezidentiale din noiembrie, ca independent.

"Sunt doctor si lumea asteapta de la un doctor un diagnostic si apoi un tratament. Romania este pe un drum gresit si, bolnava, speriata de criza si ura, a fost ingenunchiata de politicieni si saracita de politica lor. Am decis sa candidez ca independent la presedintia Romaniei", a declarat Sorin Oprescu.

In uralele celor prezenti la lansarea care a avut loc la Hotel Caro din Capitala, primarul Bucurestilor a declarat ca lui ii pasa de romani si doar independent si-a dat seama ca poate sa isi faca munca bine, de aceea a parasit PSD-ul.

"Dupa 20 de ani de tranzitie mincinoasa, populatia este derutata, puterea de cumparare scade, iar politicienii s-au luptat intre ei pentru putere si bani. De curand au avortat un Guvern dupa ce s-au luptat sase luni pe ministere, posturi si bani.

Dupa sase luni si-au dat seama cat de corupti sunt ministrii celorlalti. In toata aceasta disputa a lor nu a fost si nu este vorba despre oameni, nu este vorba despre dumnevoastra, nu existati in aceasta ecuatie", a declarat primarul Capitalei.

Independentul Oprescu ataca intreaga clasa politica

Proaspat intrat in cursa pentru scaunul de la Cotroceni, Sorin Oprescu si-a indreptat atacul asupra intregii clase politice, inclusiv a fostului partid al carui membru a fost, si a spus ca e timpul ca romanii sa scape de politicieni pentru ca s-au folosit de populatie doar ca sa se imbogateasca.

"Sunteti profesori, sunteti muncitori in combinate, dar pentru ei nu existati. Sunteti agricultori care asteptati subventii, sunteti pensionari si nu aveti bani de medicamente, sunteti doctori care incercati sa va faceti onest datoria si nu aveti cu ce, sunteti tineri si vreti un viitor in Romania, dar pentru ei nu existati. Existati insa pentru mine si eu spun ca asa nu se mai poate", a mai declarat edilul Capitalei.

Mai mult chiar, Sorin Oprescu a apelat in discursul sau la latura sentimentala si s-a aratat empatic fata de problemele lor accentuand faptul ca in mandatul sau de primar el nu s-a intalnit cu politicieni sau cu carnete de partid, ci s-a intalnit cu oameni.

"Ca om, ca tata, ca bunic, ca politician, ca primar, eu personal nu mai pot. Pe strada nu ma intalnesc cu liberali, pesedisti sau democrat liberali si nici cu carnete de partid. Ma intalnesc cu oameni, cu romani. Dar faptul ca nu am trait niciodata din politica m-a ajutat sa vad lucrurile lucid", a mai declarat acesta.

Vezi aici inregistrarea video a discursului sustinut de Sorin Oprescu la lansarea candidaturii la presedintia Romaniei

Ne creeam iluzia ca putem trece peste haos

Sorin Oprescu a reiterat ideea ca oamenii se tem sa intre in acest joc al politicii, iar liderii politici s-au folosit de votul popular pentru a se imbogati si pentru a-si realiza scopul personal.

"Liderii partidelor politice traiesc in lumea lor departe de lumea reala. Mai mult chiar, isi inseala sustinatorii si membrii propriului partid. Am plecat si eu dintr-un partid pentru ca am simtit ca numai independent pot sa imi fac bine munca. Ne cream iluzia ca putem trece peste haos, coruptie si minciuna.

Ne inconjuram de oameni buni si incercam sa cream un zid ca sa ne ferim de mizeria din jur. Cream insule mici de normalitate, dar nu este de ajuns ca numai unii sa isi faca bine munca si sa se zbata pentru normalitate. Mereu se afla puteri care se opun, deoarece succesul nostru ar inseamna esecul lor", a mai sustinut candidatul independent la alegerile prezidentiale.

Sorin Oprescu a tinut sa sublinieze in mod categoric ca toti liderii politici sunt o 'apa si-un pamant' si au furat o tara intreaga si dreptul nostru de a trai normal in ea.

"Dragi romani sunt toti o apa si un pamant. S-au folosit de romani, de sustinatorii si colegii lor ca sa parvina si sa se imbogateasca. S-au folosit de munca altora si au furat tot, au furat o tara si dreptul de a trai normal in ea. Ieri s-au pupat in bot si azi se injura, cum sa ii mai credem? A venit vremea sa se schimbe ceva in Romania. Daca au puterea ca ei sa se schimbe sa o faca, daca nu sa dispara sa ne lase pace sa traim liberi si independenti in tara noastra si nu sufocati de ei", a mai spus acesta.

Edilul Capitalei a gasit si solutiile pentru ca romanii sa scape de aceasta gasca de politicieni care nu a facut nimic altceva decat sa isi reprezinte propriile interese prin diferite mijloace.

"Singura solutie ca sa fim bagati in seama este sa le spargem gasca. In toate partidele sunt multi oameni de calitate care nu mai cred in ideile dreptei sau stangii din cauza acelora care au siluit politica romaneasca. Liderii smecheri, combinatori si manipulatori au deturnat viata de la normal. A venit timpul ca partidele sa joace rolurile de care democratia are nevoie si sa nu isi mai bage nasul in treburile noastre. Partidele trebuie sa reprezinte cu adevarat vointa oamenilor in Parlament si in Consiliile Judetene si locale. Si atat! Partidele nu isi au loc la presedintie, nici in afaceri si nici in educatie", a mai precizat primarul Bucurestiului.

Am 22 de milioane de motive sa candidez

Spre finalul discursului, Sorin Oprescu a declarat ca, in amintirea celor scrise pe ziduri acum 20 de ani "De Craciun ne-am luat ratia de libertate" si pentru inca alte 22 de milioane de motive, candideaza ca independent la presedintia Romaniei.

"Acum 20 de ani pe ziduri era scris "De Craciun ne-am luat ratia de libertate". Cate sperante atunci au fost pierdute acum. Candidez ca independent fara niciun partid politic in spate. Ca un om care a trecut prin multe si a vazut multe, sper, ca fiecare dintre noi, sper ca in Romania sa se poata trai normal cu adevarat. Romanilor le lipseste un presedinte care sa ii uneasca, sa ii faca sa traiasca impreuna cu un popor", a mai declarat edilul Capitalei.

Odata lansat in cursa, candidatul Sorin Oprescu a anuntat ca va chema alaturi de el oameni care au valoare pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce au facut, nu pentru ca apartin vreunui partid politic.

"Voi lucra cu intreaga societate si sunt sigur ca voi reusi. A venit timpul sa vorbim de independenta si nu doar a mea ca presedinte, ci de a voastra a tuturor. Am uitat ca suntem o comunitate si candidatura mea este un apel la independenta. Independenta noastra a tuturor. Avem dreptul la fericire, avem dreptul sa fim oameni si sa ne bucuram de viata fara sa mai fim speriati si dezamagiti. Inainte de toate sunt si eu om. Si ca unui om care ii place viata, vad ca romanilor le-a pierut placerea de a trai, le-a pierit cheful de viata", a mai observat candidatul independent la Cotroceni.

In Romania mea fiecare cetatean isi poate indeplini orice fel de visuri

Sorin Oprescu a facut si el promisiuni electorale, insa pe primul loc a pozitionat una mai mult emotionala, a promis ca va crea o Romanie normala in care fiecare cetatean sa isi poate indeplini orice fel de visuri.

"De ce in anii in care eram cenzurati si izolati ne bucuram de viata si acum cand avem atatea libertati si oportunitati nu facem asta? Sau poate ca nu mai stim si avem nevoie de un nou inceput, de curaj, unitate, consens si reconciliere nationala.

Romania este inca o tara bogata, cu oameni inteligenti si primitori. Eu, Sorin Mircea Oprescu, vreau o Romanie normala. In Romania mea, fiecare cetatean este protejat de lege si isi poate indeplini orice fel de visuri, aici si nu in alta parte. In Romania mea se pot cheltui banii in mod transparent si niciun cetatean nu este ignorat, furat si batjocorit.

In Romania mea, banii publici ajung acolo unde este nevoie de ei, in spitale, scoli, drumuri si nu in buzunare. In Romania mea, politica nu este dominata de ura, nimeni nu are dreptul sa ii umileasca pe romanii care isi cer drepturile castigate prin munca, fiindca statul le este dator si nu invers. In Romania mea, nu ajungi la putere ca sa te razbuni. In Romania noastra, statul functioneaza in asa fel incat sa ii fie bine chiar si celui mai amarat cetatean", a mai declarat acesta.

Sorin Oprescu a anuntat ca are alaturi de el in aceasta campanie voluntari dedicati si profesionisti, oameni care inteleg ca miza este mare.

"Raspunsul pe care il primesc de la ei este incurajator. Ne vom lupta fara frica cu liderii partidelor care au planuit sa comita frauda electorala. Gata, stimati prieteni, ajunge! Este sansa noastra de a schimba Romaniei in bine si nu trebuie sa o ratam. Nu avem acest drept deoarece Romania trebuie sa renasca. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", a mai spus la finalul discursului Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu: "Semnul meu este steaua albastra cu sapte colturi. Pentru ca ea reprezinta adevarul si armonia lumii. Pentru ca eu impreuna cu voi toti putem transforma Romania in tara unde sa traim uniti si cu zambetul pe buze. Si unde adevarul este adevar".

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Sorin Oprescu lansa candidatura , #alegeri prezidentiale