Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 18:27
11009 citiri
Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului, ancheta efectuata la arestul Capitalei a aratat ca Sorin Oprescu "trebuie internat" la spital si tinut sub supraveghere, la sectia Cardiologie, a anuntat vineri Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului a declarat ca fostul primar poate face oricand un infarct. Membrii comisiei spun ca in arest nu exista conditiile medicale, aparatura de care un bolnav de inima si diabet are nevoie.

"Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea prevede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari. Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie care impune o actiune de urgenta", a spus Victor Ciorbea.

"Acesta trebuia analizat medical, iar asta nu s-a intamplat. Trebuia dus la Cardiologie si trebuie internat", a mai spus Avocatul Poporului.

Aberatia zilei: Avocatul socat si bietul Oprescu

"Am avut acces la fisa medicala a domnului Oprescu care a fost intocmita in cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este ca este vorba despre o persoana cu o patologie incarcata inalt susceptibila de a provoca o boala cardiovasculara. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmarite in timp. Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuie urmarit si deferit unei sectii de cardiologie", a spus un membru al comisiei.

Un alt membru al comisiei a precizat ca in afara de faptul ca Sorin Oprescu nu a ajuns sa isi faca analizele recomandate de medicii de la spitalul Sfantul Ioan au fost si alte aspecte care nu erau in regula.

"Regimul alimentar nu este adecvat. Persoanele private de liberatate sunt dependente de pachetele pe care le primesc. Este o problema care aduce o atingere sanatatii persoanelor", a punctat acesta.

Victor Ciorbea a spus ca exista o diferenta de opinie intre ceea ce au concluzionat ei si cei de la Centrul Arestului Preventiv din cauza unor prevederi legale si a apoi a citat din legea 254 din 2013, art 71 punctul 6: "Persoana condamnata la o pedeapsa privativa de libertate poate solicita, contra cost, sa fie examinata, la locul de detinere, de un medic din afara sistemului penitenciar. Constatarile medicului din afara sistemului penitenciar se consemneaza in dosarul medical al persoanei condamnate".

Sorin Oprescu ramane dupa gratii

"In toate comunicatele pe care le-am vazut si pe care le-a dat se face trimitere la aceasta dispozitie legala ca ei nu ar avea dreptul sa il scoata. Un prim pas s-a facut ca a fost dus pe 21 septembrie la spitalul Sfantul Ioan. Daca s-a facut un prim pas de ce nu s-a facut si al doilea pas cum a recomandat spitalul Sfantul Ioan, si anume sa fie dus la un spital cu dotarile necesare", a punctat Victor Ciorbea.

Astfel, mai spune Avocatul Poporului se poate trage concluzia ca lui Sorin Oprescu nu i-a fost respectat "dreptul la sanatate si chiar a dreptului la integritate corporala si dreptul la viata, de ce nu".

Avocatul Poporului a precizat ca in timpul anchetei s-a discutat cu mai multe persoane aflate in arestul Capitalei, inclusiv cu Alina Bica. Acesta a precizat ca raportul final va fi gata in 30 de zile

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul lui Oprescu si a inceput o ancheta: Am ramas socat (Video)

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la data de 7 septembrie, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Acesta a acuzat dureri luni si a fost dus la la Spitalul Sf. Ioan. A doua zi, marti dimineata, a fost transportat cu masina politiei din nou la spital, pentru investigatii suplimentare.

Apoi a cerut sa fie internat la Spitalul Universitar, pentru a fi consultat de medicul sau curant, dar nu a primit aprobarea, ci i s-a permis ca unul dintre medicii ceruti de avocatii sai in documentul oficial sa vina la cabinetul de la Politia Capitalei.

Miercuri seara, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu in cazul lui Sorin Oprescu si a cerut o ancheta la arestul Politiei Capitalei.

"Am ramas socat de cele mentionate, de dialog si de situatie. Nu vreau sa ma pronunt inainte, dar am sesizat din oficiu. Se pune sub semnul intrebarii respectarea unui drept fundamental", a declarat Victor Ciorbea la Antena 3, miercuri seara.

Vineri, Tribunalul Bucuresti a respins cererea primarului suspendat al Capitalei de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda - arest la domiciliu sau control judiciar.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ciorbea Sorin Oprescu raport, #Avocatul Poporului Sorin Oprescu, #Sorin Oprescu arest , #arestat
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
dar daca primeste si "avocatul poporului" vreo 15 ani de puscarie ?