Cand se va judeca contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de arestare

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 18:59
2402 citiri
Cand se va judeca contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de arestare
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti va judeca pe 14 septembrie contestatia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instantei de a-l aresta preventiv, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de luare de mita.

Pe 7 septembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea DNA de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu, insa decizia nu este definitiva, iar primarul a facut contestatie.

Sorin Oprescu, dupa gratii - Drumul de la flagrant delict la arest

Sorin Oprescu a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Dosarul lui Sorin Oprescu: Alte sapte persoane au fost arestate

In acelasi dosar, au fost retinuti Mircea Octavian Constantinescu, director in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti; fostul sofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenada, sefii Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Florin Supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Ulterior, acestia au primit si ei mandate de arestare preventiva.

De asemenea, Bogdan Popa, director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, si Romeo Albu au fost plasati in arest la domiciliu.

Sorin Oprescu, retinut: Primarul lua 10% din valoarea contractelor semnate. A fost denuntat de patru persoane (Video)

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu.

Dezvaluiri despre mita lui Oprescu: Peste 1 milion de euro, in pungi de cadouri, ascunsi sub perne. Primarul spunea multumesc

Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.

DNA mentiona ca, sambata trecuta, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Oprescu arestat, #Sorin Oprescu mita, #contestatie Sorin Oprescu , #arestat