De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11:16
12285 citiri
De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au ca probe in dosarul de coruptie al primarului Sorin Oprescu interceptari ale convorbirilor telefonice, inregistrari video si audio, fotografii, precum si localizare prin mijloace tehnice.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu pentru luare de mita.

In motivare sunt enumerate si mijloacele de proba administrate de procurori in dosarul lui Sorin Oprescu.

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: In libertate, ar fi putut influenta ancheta - motivarea instantei

"Situatia de fapt rezulta din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv a declaratiilor martorilor denuntatori si cea a suspectului... cu rezultatul masurilor de supraveghere tehnica autorizate si puse in aplicare in cauza, administrate ca mijloace de proba (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video si prin fotografiere, precum si localizarea prin mijloace tehnice), in conformitate cu prevederile art. 138 si urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispozitie de denuntatori cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale intocmite in cauza, in special cele de efectuare a perchezitiilor si cele de inseriere a bancnotelor, dar si cu declaratia martorei...", se arata in motivare.

Cand se va judeca contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de arestare

Astfel, la dosar exista o inregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii in locuinta sa din localitatea Ciolpani, judetul Ilfov.

"Ca inculpatul cunostea provenienta ilicita a sumei de bani primita, rezulta in mod clar din continutul dialogului purtat cu..., in locuinta sa, cand imediat dupa remiterea banilor spunandu-i-se... Intrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin - n.red.) a declarat in fata judecatorului ca nu a auzit particula..., intrucat la acel moment il conducea spre iesire pe...

Explicatia data de inculpat nu poate fi credibila avand in vedere ca informatia primita de la denuntator... nu este deloc ampla, iar fraza este extrem de scurta, pentru a putea fi asimilata in intregime, cu foarte multa usurinta. In plus, din procesul-verbal incheiat cu acea ocazie, rezulta ca P.B.C. (Popa Bogdan - n.red.) a rostit aceasta fraza in timp ce ii inmana inculpatului O.S.M... in care se afla suma de bani, iar raspunsul inculpatului...a sosit cu promptitudine", se mai arata in motivare.

Sorin Oprescu, coleg de celula cu Mohammad Munaf

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Oprescu inregistrari video, #Oprescu inregistrari audio, #Oprescu interceptari, #Oprescu motivare instanta , #arestat