DNA il acuza pe Oprescu si de spalare de bani. I s-a pus sechestru pe casa (Surse)

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 14:16
4090 citiri
DNA il acuza pe Oprescu si de spalare de bani. I s-a pus sechestru pe casa (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe locuinta primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, si pe casa partenerei sale, ambele masuri fiind luate in vederea confiscarii extinse.

Surse judiciare au declarat luni pentru Agerpres ca procurorii DNA au extins ancheta pentru noi acuzatii in cazul lui Oprescu pentru infractiunile de spalare de bani si grup organizat.

Oprescu e gata sa vorbeasca - avocatii anticipeaza extinderea cercetarilor

Oprescu ajunge cu plangerile pana la CEDO: Se simte torturat psihic

Oprescu a fost adus luni la DNA, se pare ca pentru a i se comunica extinderea cercetarilor.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie. De atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Oprescu face a patra plangere dupa gratii: Toti arestatii sunt injectati cu acelasi ac!

Tot el a trimis o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei.

Politia confirma: Oprescu detinea ilegal insulina in celula. Ce risca primarul suspendat (Video)

Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele si insulina; Politia: Medicatia se tine la cabinet

In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cerea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Sorin Oprescu, dus din nou in arest, dupa ce a fost plimbat din spital in spital

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Oprescu arest, #Sorin Oprescu sechestru, #Sorin Oprescu ancheta , #arestat
Comentarii