Inca o retinere in dosarul lui Oprescu - om de afaceri, acuzat de complicitate la spalare de bani

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 11:24
8465 citiri
Inca o retinere in dosarul lui Oprescu - om de afaceri, acuzat de complicitate la spalare de bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au facut inca o retinere, duminica seara, in dosarul de coruptie al primarului Capitalei Sorin Oprescu. Este vorba despre omul de afaceri Claudiu Bengalici, care conduce firma Delta Consruct.

Potrivit unui comunicat DNA, Bengalici este acuzat de doua infractiuni de complicitate la spalare de bani in dosarul in care Sorin Oprescu a fost arestat preventiv duminica noaptea.

Se pare ca prin societatea sa ar fi trecut mita de la o firma denuntatoare catre intermediarii care i-au livrat mai departe banii unui director din Primaria Capitalei. Mediafax arata ca valoarea totala a sumei s-ar ridica la sase milioane de lei.

"In cursul anului 2014, inculpatul Bengalici Claudiu a ajutat persoana cu functie de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti sa disimuleze adevarata natura a provenientei sumei de 6.428.698 lei, primita in doua randuri cu titlu de mita de la aceleasi persoane, creand aparenta ca intre firma pe care o administreaza si cea a denuntatorilor au existat relatii contractuale care sa justifice plata sumei respective, cunoscand ca banii proveneau din savarsirea unor infractiuni de coruptie", se arata in ordonanta intocmita de procurori.

Claudiul Bengalici va fi prezentat luni in fata unei instante a Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Nu este pentru prima data cand Claudiu Bengalici are probleme cu legea. In 2012, omul de afaceri a fost condamnat la patru luni de inchisoare pentru vatamare corporala, iar in 2014 a primit doi ani de inchisoare pentru complicitate la furt calificat.

Omul de afaceri nu a petrecut, insa, nicio zi in inchisoare, intrucat Judecatoria Bacau a dispus suspendarea executarii pedepsei pe un termen de incercare de sase ani si sase luni.

Averea lui Oprescu, verificata de ANI

Totodata, Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat dupa arestarea lui Sorin Oprescu, iar inspectorii urmeaza sa verifice averea primarului general, potrivit unor surse citate de Digi 24.

De asemenea, ANI va controla si averile directorilor din Primaria Capitalei implicati in dosarul de coruptie al edilului.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminica noaptea, dupa ce ar fi fost prins luand mita 25.000 de euro de la un denuntator.

Primarul Capitalei este cercetat acum pentru luare de mita, fiind acuzat ca percepea 10% comision din valoare contractelor pe care le incheiau anumite firme cu institutii din subordinea municipalitatii.

In acelasi dosar au mai fost retinuti, duminica, fostul sofer al edilului, Cristian Stanca, zis Grenada, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Ruxandra Petroi Avasiloae, adjunctul acesteia, Florin Supeala, si directorul economic al Primariei Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Claudiu Bengalici retinut, #retineri dosar Oprescu , #arestat